Dan Edman, Explizit.
Dan Edman, koncernchef för Explizit.

Explizit växer genom att nischa sig

Explizit i Skellefteå växer genom att nischa sig. Inför hösten anställer företaget mer än tio nya medarbetare.

Efter några tunga år går det bra nu för Skellefteåföretaget Explizit. Fem .Net-utvecklare, en kundkoordinator och en leveranskoordinator söks till huvudkontoret i Skellefteå. Samtidigt behöver kontoren i Malmö och Göteborg fyra nya kemikaliekonsulter.

– Vi har valt en strategi inom nischade områden för att undvika mainstream där det är en tuff konkurrens och det ger nu positiva effekter, säger vd Dan Edman till tidningen Norran.

Inför hösten söker Explizit tio nya medarbetare till huvudkontoret i Skellefteå och de båda kontoren i Malmö och Göteborg.

Explizit hade ett par tuffa år för en tid sedan, bland annat med en konkurs för ett av dotterbolagen, men de senaste två åren har vinden vänt, enligt Dan Edman.

Explizits specialistområden är e-hälsa, kemikaliemanagement samt e-förvaltning. Bland de egenutvecklade produkterna finns bland annat bokningssystemet Adoxa som används av Arbetsförmedlingen och Skellefteå Kraft, Chemsoft som är ett system för kemikaliehantering och sålts till bland annat indiska företaget AMTEK och ABB, och Wärna som är ett administrativt system för överförmyndare.