Mikael Långström
Mikael Långström, vd för FältCom, berättar att företaget nu står inför stor global tillväxt.

FältCom ett av världens 20 mest lovande företag

Umeåföretaget FältCom rankas som ett av världens 20 mest lovande företag inom Internet of Things, enligt det amerikanska affärsmagasinet CIO Review.

En ny gigantisk tillväxtmarknad skapas just nu när över 200 miljarder maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder och andra enheter förses med små inbyggda sensorer och datorer och kopplas upp till sakernas internet, Internet of Things.

FältComs
plattform, MIIPS, finns installerad i 30 000 enheter, däribland Volvos testbilar, väderstationer och fartkameror, lokaltrafikbussar – och tänder och släcker varje dag städer som Malmö.

Ett av de 20 mest lovande företagen

Nu meddelar amerikanska affärsmagasinet CIO Review att man tillsammans med experter och marknadsanalytiker rankar FältCom som ett av de 20 mest lovande företagen på området för ”kompetens inom utveckling och implementation av trådlösa applikationsspecifika kommunikationssystem”.

Redan för ett år sedan fanns FältCom med på en liknande lista från CIO Review, då rankades företaget som ett av de 50 främsta.

– Det är glädjande att vi uppmärksammas internationellt, särskilt eftersom vi just nu expanderar kraftigt i Nordamerika och i Europa. Målet är att öka årsomsättningen från 100 till 300 miljoner kronor inom tre år, säger Mikael Långström, vd på FältCom.

Ett nytt exportunder

Sveriges nationella agenda och vision för sakernas internet är att skapa ett nytt exportunder med världsledande svenska företag. 2015 har pekats ut som ett genombrottsår då 2015 då svenska Internet of Things-företag tar steget från forskning och prototyper till globala affärer.

– Vi har redan tagit stora, globala kliv och kommer inom kort offentliggöra en rad genombrottsaffärer i bland annat Nordamerika, säger Mikael Långström.

FältCom har idag ett 40-tal anställda på huvudkontoret i Umeå.

Branschmagasinet CIO Review är ett tekniskt magasin med säte i Kalifornien som skriver om innovativa företagslösningar som kan komma att förändra marknader och företags arbetssätt. CIO Review vänder sig främst till företagsledare och teknikchefer i USA och övriga världen.