Anders Gothefors
Tre miljoner får Connect Norr i anslag för att hitta ytterligare riskkapital till entreprenörer i norra Sverige. Anders Gothefors är vd för Connect Norr.

Får miljonstöd för att hitta riskkapital

Mer riskkapital till entreprenörer och startups i norra Sverige. Det vill Connect Norr se som nu får tre miljoner för sitt arbete med att hitta investerare.

En ökad tillgång till riskkapital. Det är målet när sex organisationer i norra Sverige går in med tre miljoner i Connect Norr och dess arbete för att entreprenörer från regionen ska nå investerare över läns- och landsgränser.

Den ideella organisationen Connect vill hjälpa tillväxtföretag att bli mer lockande för investerare. Syftet är att tillskottet av riskkapital ska bidra till nya arbetstillfällen. Över 100 investerare finns idag inom Connects nätverk i Västerbotten och Norrbotten. Några exempel på företag som fått stöd av Connect är Toontrack, Nuiteq, Nobicon, Avtre och UpKeeper.

– Connect är unikt genom att koppla ihop erfarna företagare med kapitalsökande tillväxtföretag. En grundbult är just tanken att erfarenhet och kunnande från de som gjort investeringar, eller som själva fått kapital för att utvecklas, är bäst på att ge vägledning, säger Anders Gothefors, VD vid Connect Norr.

Det är Region Västerbotten, Umeå kommun, Skellefteå kommun, Luleå kommun, Längmanska Företagarfonden och Norrbottens Läns Landsting som tillsammans tillför tre miljoner kronor till Connect Norr under tre år. Connect Norr har kontor i Umeå, Skellefteå och Luleå men arbetar över hela norra Sverige.