TEDxUmeå
Nu släpps filmerna från TEDxUmeå.

Filmerna från TEDxUmeå släppta

Filmade föreläsningar som ligger ute på internet från olika TED-konferenser har visats över en miljard gånger. Nu finns även TEDxUmeå med i denna världsomtalade skara.

Sedan 1984 har TED-föreläsningar trollbundit världen med idéer kring vetenskap, kultur och livssfrågor. Att finnas med på TED-konferenser är mycket eftertraktat och för de som inte kan närvara som deltagare är de filmade föreläsningarna en viktig källa till kreativt tänkande.

Efterlängtat på internet har därför också filmer från
TEDxUmeå
varit under senaste månaden med mängder av frågor på Twitter och Facebook om de inte snart ska läggas upp. Nu finns filmerna här och den nyfikne kan nu ägna sig åt timmar av tittande.

Med bland filmerna finns internationella forskare som Bruce Avolio, University of Washington, som utifrån sina vetenskapliga teoretiska modeller målar upp bilder ur människors vardag om det goda ledarskapet.

Men också en mängd lokala kreativa talare syns i filmlistan. Anna Borgeryd, styrelseordförande i Polarbröd, Emanuel Dohi, vd för Dohi Sweden, Anna Valtonen, rektor för Designhögskolan, artisten Sofia Jannok och träslöjdaren Jögge Sundqvist är några av talarna som finns med bland filmerna.

Här finns
filmerna från TEDxUmeå.

 

Text och foto: Mikael Hansson