Nina Rismalm och Karolina Andersson
Nina Rismalm och Karolina Andersson från VIA Västerbotten kan glädja sig åt en toppnotering för organisationens användning av digitala medier.

Financial Times rankar Västerbotten i världstoppen

Västerbotten Investment Agency’s webbsida rankas på 14:e plats globalt bland årligen investeringsfrämjande organisationer. VIAs användning av digitala medier är en grundstenarna för den höga rankingen.

Financial Times avdelning FDI Intelligence rankar årligen investeringsfrämjande organisationer globalt utifrån olika parametrar. Affärstidningen har i år för första gången granskat hur dessa arbetar med digital marknadsföring. Som enda svenska organisation finns Västerbottens investeringsfrämjande organ;
Västerbotten Investment Agency
med på listan.

Bland de främsta

Västerbotten Investment Agency’s webbsida rankas på 14:e plats globalt. Irlands investeringsfrämjande organ toppar listan, därefter kommer New York City’s motsvarighet. Vad gäller den övergripande digitala marknadsföringen rankas Västerbotten Investment Agency  som fjärde bästa organisation i kategorin för regioner -”Top regional digital marketing”.

Att använda digitala medier i marknadsföringen är ingen nyhet, men investeringsfrämjande organisationer har inte varit fullt lika snabba med att utnyttja verktygen online. Karolina Andersson, marknadsföringsansvarig på Västerbotten Investment Agencym menar att detta sätt att marknadsföra sig på passar organisationen väldigt bra.

Digitala medier

– Vi är en liten organisation med begränsad budget vars verksamhet syftar till att nå ut globalt och lyfta de affärsmöjligheter som finns i länet. Att använda digitala medier är ett väldigt kostnadseffektivt sätt att nå ut, därför lägger vi mycket kraft på det. Och självklart är det väldigt roligt att få en bekräftelse på att vi lyckas.

Rankingarna publiceras i dagarna i FDI Magazine, redaktören Courtney Fingar slår fast att användandet av digital marknadsföring är avgörande för investeringsfrämjande organisationer. Konkurrensen på den globala marknade är stenhård idag.

I framkant

Det faktum att ingen annan stad eller region från Sverige finns med i rankingen ser Västerbotten Investment Agency som väldigt positivt. Anders Wangby, verksamhetsansvarig, säger:

-Vi kom igång med en investeringsfrämjande verksamhet relativt sent jämfört med övriga regioner i Sverige. Dock har vårt arbetssätt skiljt sig åt från de övriga regionerna och vi har snabbt tagit plats och skapat medvetenhet. Denna utmärkelse är ytterligare ett bevis på att vi håller oss i framkant. 

Det här är andra gången som Västerbotten Investment Agency får en utmärkelse av Financial Times. I våras tilldelades organisationen pris för en av de 25 bästa investeringsfrämjarstrategierna i Europa.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 21 december, 2012



Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

21 december, 2012