Fjällen i Metrias Fjällkartan
Fjällen i Metrias Fjällkartan.

Fjällkartan i mobilen allt mer populär

Med Fjällkartan i mobilen vill Metria att fler ska upptäcka de svenska fjällen i sommar.

– Vi vill att fler upptäcker hur enkelt och kul det är att använda fjällkartorna i den smarta telefonen, säger Magnus Jutterström, chef på Metria Umeå, som i sommar gör en extra kampanj för att få fler att använda Fjällkartan i mobilen.

– Vi vet att intresset är stort för att kunna planera, navigera och dela information med hjälp av sin telefoner. Visst ska man alltid räkna med att mobilen är sårbar i fjällterrängen, så trots att våra kartor fungerar lika bra i offlineläge som uppkopplat läge ska man givetvis säkra upp med den tryckta varianten vid tuffare expeditioner, fortsätter Magnus Jutterström.

Fjällkartorna innehåller uppdaterad information och täcker den svenska fjällvärlden. Kartorna installeras på en iOS -enhet och fungerar oberoende av mobil- eller WiFi-täckning. Det går att skapa spårning i appen, dela dessa och ladda in andras spår samt mäta avstånden mellan punkter. Utan att köpa någon karta kan du också söka på en mängd olika saker som fornlämningar, skyddade naturområden, glaciärer med flera.

Mest nedladdad just nu är ”BD6 Abisko-Kebnekajse-Narvik” tätt följd av ”BD8 Kebnekaise-Saltoluokta” och klassikern ”BD10 Sareks nationalpark”.

– Det ska bli kul att se om Abisko står sig hela sommaren, vi vet av erfarenhet att det förstås är ett väldigt välbesökt område hela sommaren, så helt otroligt är det inte. Vi hoppas verkligen att vi på det här sättet får fler att upptäcka hur kul och användbart det är att ha kartan även i telefonen, som vi ju idag alltid har med oss.

Ladda hem Fjällkartan.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 26 juni, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

26 juni, 2016