Komatsu forest skogsmaskin
Bidlen ovan en 3PS Komatsu 951. Foto: Komatsu Forest.

Följer skogsmaskinen över internet

Via dator, mobil eller surfplatta kan ägare till Komatsu Forests skogsmaskiner följa maskinerna på distans. Nya funktioner ger nu större möjligheter till maskinanalys över internet.

Med nya funktioner i Komatsu Forests underhållssystem MaxiFleet får skogsmaskinägare större möjligheter att online analysera maskinen på djupet, antingen via dator eller via mobiltelefon eller surfplatta.

MaxiFleet har funnits för Komatsus skogsmaskiner i några år och utvecklas kontinuerligt. Nu rapporterar Komatsu Forest att nya funktioner lagts till i systemet.

Med systemet går alla delar i maskinanalysen att filtrera utifrån tidsperiod, förare eller arbetsområde. Även milstolparna kan visas. Exempel på milstoplar kan vara att maskinen har genomgått en service eller fått ett nytt aggregat. På så sätt kan förändringar i maskinens prestanda följas upp.

Med en produktionsanalys kan systemet också varna för om en stor andel av trädstammarna är utanför rekommenderad storlek för aggregatet eller om aggregatet inte har rätt inställning för stamhållning. MaxiFleet varnar även om motorn går på tomgång för länge.

Samtliga funktioner stöds även i alla mobila enheter, såsom mobiltelefoner och surfplattor.

Filmen nedan visar några av de nya funktionerna i MaxiFleet.