Johan Bouvin
Tobii har tagit fram bland annat spel och hjälpmedel för funktionshindrade som bygger på att ögonrörelser styr datorn.

Föreläsning om eye tracking – ögonrörelser som styr datorn

Innovativa Tobii har tagit fram en unik teknik för att styra datorn med ögonrörelser. Nu kommer företaget till Umeå för att berätta mer om sin verksamhet.

Tobiis vision har alltid varit en eye tracker i varje dator så att den kan styras med ögonrörelser. Idag visar datortillverkare, biltillverkare och mjukvaruföretag stort intresse för att introducera tekniken i sina produkter och visionen är närmare än någonsin. Tobii är ledande inom området och med 300 personer i nio länder driver man den tekniska utvecklingen av morgondagens ögonstyrda datorgränssnitt.

Johan Bouvin är civilingenjör i teknisk fysik från KTH och har arbetat med försäljning, produktutveckling och är idag Tobiis HR-ansvarige. Under föreläsningen i Umeå berättar han om hur kombinationen av en stark vision och handlingskraft är nyckelkomponenter för framgångsrikt entreprenörskap och tipsar om hur vi kan utmana oss själva i det varje dag. Dessutom kommer han demonstrera Tobiis eye tracking och spela ögonstyrda arkadspel med oss.

När? 30:e maj 2012, kl 15.30-17.00 ca
Var? Umeå Folkets Hus, lokal Miklagård

Anmäl dig här.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 24 maj, 2012Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

24 maj, 2012