Alvargalan
Tomas Nordström, vd för Gold Town Games, och Maria Forsséll, vd för BioCool, representerar två av de nominerade företagen till årets Alvargalan.

Företagen nominerade till Skellefteås näringslivsgala

Alvargalan, Skellefteås stora näringslivsgala närmar sig. Flera it-företag finns med bland de nominerade till olika priser.

Alvargalan är Skellefteås stora gala då framstående företag hyllas för sina insatser under året. I år äger Alvargalan rum den 20 januari. Bland nomineringarna till årets priser finns flera it-företag och bolag med startup-koppling.

En av de nominerade till kategorin Årets nykomling är spelföretaget Gold Town Games som börsnoterades 2016. Företaget har väckt investerares intresse och skapat stor förväntan inför lanseringen av nya spelet World Hockey Manager.

I samma kategori finns även Gate 88 som hjälper svenska företag att utvecklas på en global marknad, men även internationella företag att etableras på den nordiska.

Till Årets hållbara företag har Skellefteå kraft nominerats bland annat för dess roll som elleverantör till den amerikanska elbilstillverkaren Teslas samtliga laddstationer i Sverige.

Nominerad till Årets varumärke är BioCool som gått från att vara en lokal angelägenhet till ett internationellt erkänt varumärke för tekniklösningen att skapa rent dricksvatten där det som bäst behövs, något som lett till ett samarbete med FN.

Collage Arkitekter finns med bland nominerade till Årets företag, bland annat för arbetet med att skapa Skellefteås nya mötesplats för startups, The Great Northern, där de, enligt nomineringen, ”lyckats bevara den unika 50-talsmiljön och samtidigt med bravur låtit den smälta samman med den nya digitala världen”.

Även Datapolarna finns med i kategorin Årets företag. Datapolarna är med sina digitala system och tekniklösningar marknadsledande i Sverige på sågverkslogistik.

Se listan över alla nominerade till Alvargalan.