GTG skärmdump
En första glimt av det kommande mobilspelet World Hockey Manager från Gold Town Games från Skellefteå.

Första bilden på kommande hockeyspel

Nu släpper Skellefteåföretaget Gold Town Games en första bild på det kommande mobilspelet World Hockey Games. Lansering av spelet är satt till december 2016.

Den vy av spelet World Hockey Manager som Gold Town Games från Skellefteå visar upp är ett första utkast på den grafiska designen och användargränssnittet.

Skellefteåföretaget Gold Town Games siktar på att bli ett världsledande spelbolag inom mobila managerspel, det vill säga spel där spelaren är tränare för ett idrottslag. Vyn som nu visas för första gången kommer från spelet World Hockey Manager, ett spel som släpps i december 2016 och är världens första mobila hockeymanagerspel i sitt slag.

World Hockey Manager kommer att vara ett så kallat free-to-play spel med en affärsmodell som kallas freemium. Det står för ”free-to-play and premium-to-buy”. Spelet är alltså gratis att ladda ner men i spelet kan spelaren sedan välja att köpa till vissa tillägg och funktioner. Det som ska ge vinst är att många små köp görs av en stor bas av spelare.

Planer finns redan på att fler spel, bland annat ett fotbollsmanagerspel och därefter ytterligare titlar baserade på andra arenasporter.

Gold Town Games har sju anställda plus tre som jobbar på konsultbasis. Till hösten räknar företaget med att anställa ytterligare några programmerare.