Sliperiet mötesrum
Foto: Murat Erdemsel

Framtidens mötesrum med öppna väggar

Ett mötesrum behöver inte bestå av fyra väggar, ett bord och några stolar. Det menar Interactive Institute som designat om ett mötesrum på Sliperiet i Umeå.

När Interactive Institute Swedish ICT fick i uppdrag att bygga om ett mötesrum på Sliperiet vid Konstnärligt campus i Umeå blev resultatet smått surrealistiskt och klart annorlunda.

Ett designteam engagerades och rummet transformerades radikalt, från ett vanligt mötesrum till ett surrealistiskt landskap. Rummet, kallat The Blue Room, har numera blivit en högkvalitativ plats för kreativa möten.

Efter att ett tema är satt för det möte som ska hållas i rummet kan upp till sex deltagare bli kliva in och bli inspirerade av interaktivt ljus, gömda lådor fyllda med specialdesignade verktyg samt ett rörligt tak. Rummet guidar deltagarna genom en process som är designad för att röra dem framåt i processen, och engagera sig med varandra och sitt ämne på ett helt nytt vis. Den här aktiva formen av engagemang med en organisations utmaningar, tar fram radikala och nya perspektiv. Allt dokumenteras av deltagarna själva i en video, som de kan ta med sig därifrån.

– The Blue Room använder förkroppsligande som en metod för att engagera människor till kreativa möten. Det menas, att sättet som rummet är designat på, tilltalar människors olika sinnen, istället för deras kognitiva egenskaper, säger Ambra Trotto, studioföreståndare på Interactive Institute Swedish ICT i Umeå.

Färdigställandet av rummet pågår i denna stund, och rummet kommer ha premiär inom kort. Det kommer då också vara möjligt att boka.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 15 december, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

15 december, 2015