Paul Alvarado Mendoza, grundare av Tensaii, intervjuas i podden Entreprenörsresan.
Paul Alvarado Mendoza, grundare av Tensaii, intervjuas i podden Entreprenörsresan.

Från fosterställning till lyckad entreprenör

Tro på dig själv och din idé. För även om du som entreprenör kan hamna i fosterställning under mörka nätter så finns det alltid lösningar, menar Paul Alvarado Mendoze, vd för Tensaii.

Senaste gästen i podden Entreprenörsresan är Paul Alvarado Mendoza, grundare av konsultföretaget Tensaii.

– Upplevelsen är allt, säger Paul Alvarado Mendoza, som en sammanfattning av användarupplevelsens betydelse idag, både vad gäller produkter och tjänster.

Själv lyfter han fram begreppet i Tensaii som är ett konsultföretag som erbjuder konsultationer och analyser som främjar användarupplevelser genom design.

– Vi jobbar otroligt behovsanpassat och har en mängd metoder. Därför kan vi jobba med både små företag och extremt stora.

Komma ur fosterställningen

I intervjun berättar Paul också om sin syn på att vara entreprenör. Han medger att det finns tunga stunder för en entreprenör som kan leda till ”fosterställning under natten”. Men tar man sig igenom det så kan mycket positivt hända.

Tro på dig själv, ha en riktning, inget är omöjligt, hitta din drivkraft. Det är ledord som Paul Alvarado Mendoza lever efter och han lyfter fram citatet ”Om du i huvudet redan är där, så kommer du att vara där”.

Ständigt vara innovativ

Förmågan att inte bli mättad av kunskap och att ständigt vara innovativ är också viktiga egenskaper för att lyckas som entreprenör, menar Paul Alvarado Mendoza.

En grundsten för Paul Alvarado Mendoza och företaget Tensaii är nätverkande och att bygga relationer. Ett exempel är de öppna lunchmöten som Paul startat i Umeå under begreppet LunchIn, som under hösten vuxit i antal deltagare.

– Det är människor som du bygger relationer med, inte företag, säger Paul Alvarado Mendoza, något som präglar just dessa lunchträffar där människor från olika branscher träffar varandra.

Lyssna på hela intervjun.

Om Entreprenörsresan

Entreprenörsresan drivs av Isak Björnström där han intervjuar talangfulla entreprenörer som driver nystartade, små och medelstora företag. I varje avsnitt berättar entreprenörerna om deras resa från idé till var det är nu, delar sina tips och utmaningar till lyssnarna.