Fredrik Ruben
Fredrik Ruben, ny vd inom Affärsområde Mäklare, Vitec. Foto: Vitec.

Fredrik Ruben ny vd inom Vitec-koncernen

Fredrik Ruben har utsetts till vd för Affärsområde Mäklare, ett bolag inom Vitec som har sitt huvudkontor i Umeå. Affärsområde Mäklare utvecklar it-system för mäklarbranschen.

Affärsområde Mäklare
inom Vitec erbjuder kompletta affärssystem för fastighetsmäklare i Sverige och Norge. Affärsområdet omsätter ca 140 miljoner kronor årligen och ingår i Vitec Software Group AB.

Fredrik Ruben kommer närmast från en vd-tjänst inom 3L System Group, ett annat dotterbolag inom Vitec-koncernen. Inom 3L System Group har man haft stor framgång med produkten Social Media Platform, SMP, med vilket man kan skapa annonser i sociala medier som Facebook.

Tidigare har Fredrik Ruben bland annat erfarenhet som internationell försäljningschef för ett av Ericssons dotterbolag samt som vice vd på spelföretaget Boss Media.

Affärsområde Mäklare har bland annat tagit fram mobila funktioner och appar för mäklare som ofta rör sig ute bland kunder och sköter bostadsaffärer utanför kontoret. Med stöd av apparna kan mäklaren se information om aktuella objekt, hantera budgivningar och ha koll på kommande visningstider och vilka spekulanter som har anmält intresse.