Harry van der Veen
Harry van der Veen, vd på Nuiteq, är mycket glad för att man nu skrivit avtal med Lenovo, världens näst största datortillverkare.

Global lansering för Nuiteq efter avtal med datorjätten Lenovo

Skellefteåföretaget Nuiteq skriver avtal med Lenovo, en av världens största datortillverkare. Ett mycket stort internationellt genomslag väntar i och med att Nuiteqs multitouch-mjukvara Snowflake Suite installeras i alla Lenovos A720-datorer.

När världens näst största PC-tillverkare, kinesiska Lenovo, knackade på dörren hos
Skellefteåföretaget Nuiteq
väntade en spännande utmaning. Bolagen hade samarbetat under CES-mässan i Las Vegas men aldrig gjort affärer tidigare. Lenovo var på jakt efter världens främsta mjukvarulösning inom multitouch, med ambitionen att hitta en lösning som gav användarna av sin stationära All in One PC A720 en komplett upplevelse av kompatibel hård- och mjukvara.

Matcha Lenovos krav

Efter den första urvalsprocessen väntade en lång och strukturerad kvalitetssäkringsprocess, för att avgöra om Skellefteåföretagets mjukvara Snowflake Suite kunde matcha alla Lenovos riktlinjer och kvalitetskrav. Nuiteq har lång erfarenhet av att skräddarsy programvaror och Snowflake Suite anpassades efter Lenovo’s specifika önskemål. Alla steg i processen passerades och slutligen signerades avtalet.

– Vårt mål var att hitta en mjukvara inom multitouch som matchade våra höga krav på kvalitet, prestanda och stabilitet. Samtidigt ville vi ha en lösning som gav våra kunder ett högt underhållningsvärde. Nuiteq erbjuder i dag den bästa lösningen på marknaden utifrån våra behov, säger Sean Liu, Senior Product Manager hos Lenovo.

Multitouch-upplevelse

Snowflake Suite gör det möjligt att använda flera fingrar samtidigt och användarna kommer exempelvis att kunna spela Angry Birds eller Fruit Ninja med en ny multitouch-upplevelse. Lenovo handplockade även fem appar (Card Collect, Airhockey, Bugs, Piano och Wong) som Nuiteq själva utvecklat och som nu specialanpassades och utvecklades med flerspråksstöd. En feature som Nuiteq är först i världen inom multitouch-mjukvara att erbjuda.

– Lenovo har ett fantastiskt utbud av multitouch-produkter och strikta krav när det gäller att paketera OEM programvara med sina egna system. Att vi klarade processen och levde upp till förväntningarna motsvarar den finaste kvalitetsstämpel vi kan få, säger Nuiteqs vd Harry van der Veen.

Filmen nedan visar hur Lenovo integrerat Snowflake Suite från Nuiteq i A720-datorn.

Fakta om Nuiteq

Nuiteq ägs av fyra av de ursprungliga grundarna, samt via riskkapital av Greengold Capital AB och Sparbankstiftelsen Norrlands Riskkapital.

Omsättning:
3,4 miljoner (2011)

Antal anställda:
Sju anställda i Sverige, en i Indien, samt ett systerbolag med fyra anställda i Singapore.

Kontor:
Huvudkontor i Skellefteå, samt kontor i Bangalore (Indien) och Singapore.

Om mjukvaran:
Snowflake Suite är ett interaktivt multitouch programpaket, med över 30 program som kan användas inom olika marknadsområden, exempelvis inom underhållning, presentationssituationer, utbildning, detaljhandel och digital skyltning. Tekniken tillåter att personer använder flera fingrar samtidigt.