Limes Audio
Google köper Limes Audio, en riktig skräll som inleder 2017. Bilden från i höstas när Limes Audio utsågs till Årets avknoppningsföretag vid Umeågalan.

Google köper Limes Audio

2017 inleds med en riktig skräll. Google köper startup-bolaget Limes Audio från Umeå. Hur stor köpesumman är meddelas inte.

Limes Audio har under 2016 tagit hem flera stora internationella affärer och har under de senaste åren vuxit med fler medarbetare, tredubblat omsättningen från sex till 18 miljoner kronor och framför allt vunnit flera viktiga kunder, inte minst i USA där företaget också öppnade kontor under 2016. Dessutom har Limes Audio fått in nya kapitalstarka ägare bland annat med 20 miljoner från investerarna Fort Knox Förvaring, Partnerinvest Norr och Inlandsinnovation.

Men nu kommer den stora skrällen i och med att Google meddelar att de går in som nya ägare i Limes Audio, Umeåföretaget som har patent på en mjukvara, Truevoice, som får högtalarsystem att låta bättre genom att ta bort ekon och brus.

Kommer med fler Google-lanseringar

I en kommentar från Limes Audios grundare, Fredric Lindström och Christian Schüldt, säger de:
”Vi räknar med att fortsätta att samarbeta tillsammans med alla våra kunder, leverantörer, partners, investerare och andra supportrar för en bättre ljudupplevelse för alla. Det har varit tio fantastiska år hittills, men fler bra saker kommer att komma – håll utkik efter fantastiska Google-lanseringar i framtiden!”

De båda grundarna fortsätter:
”Vi är nu mycket glada över att gå över till Google. Vi kommer att fortsätta med vårt mål och vår passion att arbeta för att alla röstsamtal ska låta lika klart och tydligt, oavsett avstånd eller miljö.”

Vilken summa som Google lägger för att köpa Limes Audio är inte känt.

Hyllat företag

Limes Audio har hyllats genom åren på många olika sätt. Hösten 2016 vann företaget pris som Årets avknoppningsföretag vid Umeågalan. Men Umeågalans pris är bara ett i raden av utmärkelser som Limes Audio fått genom åren. 2015 hyllades Umeåföretaget som ett av Europas 100 mest lovande teknikbolag av Red Herring Top 100 Europe Award.

Limes Audio har dessutom funnits med på Computer Swedens lista över Sveriges 50 hetaste teknikbolag 2014 och även två år i rad varit med på 33-listan över Sveriges hetaste unga teknikföretag, en lista som utses av Ny teknik och Affärsvärlden.