Håkan Ohlson
Håkan Ohlson är ny ordförande för Connect i Norrland.

Håkan Ohlson ny ordförande i Connect Norr

Vid Connects årsstämma valdes Håkan Ohlson till ny ordförande för Connect Norr, en nätverksorganisation som stöttar nya tillväxtbolag.

Håkan Ohlson, till vardags i PwC i Umeå, är ett välkänt ansikte inom Connect och har sedan starten år 2000 varit aktiv i verksamheten. När han nu blir ordförande betonar han särskilt framgångarna för Connect Språngbräda som bästa tänkbara stöd för företag som vill växa och har behov av riskkapital.

Connect Norr är en ideell förening som via investeringar främst ger stöd till tillväxtföretag. Kriterierna är att bolagen ska ha hög tillväxtpotential, helst med nationell och gärna internationell marknad för sina produkter eller tjänster och skapa nya arbetstillfällen i norra Sverige.

Connects bidrag till arbetstillfällen sker främst genom Connect Språngbrädan och Connect FöretagsAcceleratorn samt genom de nätverk föreningen driver där entreprenörer, investerare och näringslivet möts.

Ett starkt år
Det senaste året blev ett starkt år för Connect, där de flesta målsättningarna överträffades. Connect arbetade med 65 bolag, varav 23 gick vidare i företagets processer som Språngbrädor och Investerarträffar. Ekonomiskt blev det ett positivt resultat om 260 000 kronor.

– Det är pengar vi som ideell förening behöver för att utveckla våra processer under de kommande åren, säger, Anders Gothefors, vd.

Styrelsen i Connect
Håkan Ohlson efterträder Åke Elveros som efter fem år på posten valt att lämna över ordförandeklubban. Connect Norr:s nya styrelse består av Håkan Ohlson, PwC, Monika Lindgren, KPMG, Angela Ekman-Nätt, Esam, och Anders Gothefors, vd för Connect.