Professionals Nord
Mattias Mattson, vd för Professionals Nord, kan bli Årets Unga VD. På bilden tillsammans med Moa Markgren, regionchef för norra Norrland.

Han kan bli Årets Unga VD

Mattias Mattson, vd för Professionals Nord, kan bli Årets Unga VD i Sverige. Det står klart sedan finalisterna till Årets VD och Årets Unga VD utsetts.

Sammanlagt har 24 kandidater till utmärkelserna Årets VD och Årets Unga VD utsetts till finalen som avgörs på Grand Hôtel i Stockholm 14 november 2016.

Infotech Umeå har tidigare skrivit om Mattias Mattson och rekryteringsföretaget Professionals Nord när det handlar om att matcha lediga IT-jobb med lämpliga utvecklare, programmerare och projektledare.

– Vi vet att det kommer att saknas enormt mycket folk framöver inom it och teknik. Så det är ett huvudspår som vi kommer att jobba med, har Mattias Mattson sagt till Infotech Umeå i en tidigare intervju.

Nu är han alltså en av sex i kategorin Årets Unga VD som arrangeras av ledarskapssajten motivation.se.

Vinnaren i respektive kategori kommer att presenteras den 14 november i samband med en stor festlighet på Grand Hôtel i Stockholm. Utmärkelsen syftar till att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

År 2014 vann Ida Backlund från Umeåföretaget Rapunzel of Sweden titeln som Årets Unga VD. 2015 var en de nominerade Johan Tjäder, VD it-bolaget Acino i Umeå.

I år är även Maria Bråth, från sökmotorföretaget Brath AB i Örnsköldsvik nominerad som Årets VD i i kategorin mindre företag.

Se alla finalister i tävlingen.