Hanna Marklund, fotbollsexpert som blir delägare i startup-bolag.
Hanna Marklund, fotbollsexpert som blir delägare i startup-bolag.

Hanna Marklund blir delägare i startupbolag

Fotbollsexperten Hanna Marklund tar nytt steg. Blir delägare i startup-bolaget Once Upon från Skellefteå.

– Att göra affärer är ganska långt ifrån fotbollen på det sätt som jag har hållit på och det känns jätteroligt att få testa något nytt, säger Hanna Marklund.

Vi har på senare år vant oss vid att se Hanna Marklund i Sveriges största fotbollssändningar, nu senast från fotbolls-VM i Ryssland. Men parallellt med sitt ”vanliga” jobb kliver hon nu också in som delägare i Once Upon – ett nystartat bolag från hemmastaden Skellefteå.

Konceptet bygger på en app där privatpersoner gör egna fotoböcker direkt i mobilen.

– I den digitaliserade värld vi lever i idag ser jag att det börjar komma ett stort behov av att bevara minnen. Jag tror stenhårt på Once Upons idé med att på ett enkelt sätt kunna printa sina egna fotoböcker. Det är så lätt att en hårddisk eller telefon går sönder och vips så är alla bilder borta, säger Hanna Marklund.

Men det var inte bara den goda idén som gör att Hanna Marklund väljer att satsa pengar i bolaget.

– Jag är ju själv från Åliden utanför Skellefteå. För mig känns det viktigt att stötta företag från bygden, att det är ett norrlandsföretag spelar verkligen in i mitt val.

Grundare av Once Upon är Lina Andersson, tidigare projektledare på den framgångsrika digitala designbyrån North Kingdom.