Zert Lycksele
Linda Algotsson är en av de nyanställda på Zert i Lycksele. Här tillsammans med sina nya kollegor Jesper Stenberg och Mikael Eriksson. Foto: Privat.

Hantera risker en lönsam affär

Lyckseleföretaget Zert anställer tre nya medarbetare. Efterfrågan på företagets tjänster kring riskhantering växer när industriföretag från hela landet vill säkra sina processer.

När svensk industri investerar miljardbelopp i stora projekt är kraven höga på att tidigt fånga upp det som kan gå fel och utvecklas till risker. Riskbedömningar har därför blivit ett snabbt växande område, något som Lyckseleföretaget Zert bygger sina tjänster kring.

Anställer fler medarbetare

Tillväxten är god och Zert har på kort tid fått anställa flera nya medarbetare, just nu är en tjänst till it-supporten aktuell.

– Vi har flera stora kunder som ställer stora krav på support från oss, så vi behöver bygga ut på den sidan, säger Linda Algotsson, processledare, och själv en av de nya inom företaget.

– Kraven ökar hela tiden på att göra riskbedömningar, särskilt i stora projekt. Det blir också mer och mer lagkrav och juridik inom riskhantering som företagen måste ha koll på, säger Linda Algotsson.

Zerts webbtjänster används inom en mängd områden, exempelvis kan företag få tjänster för systematiskt arbetsmiljöarbete som dokumenteras via mobilen med ständig uppdatering mot de krav som lagar och regler ställer inom olika områden. Ett annat område är teknikinformation, exempelvis i form av manualer. Där erbjuder Zert produktions- och publiceringsverktyg till globalt verksamma företag.

Stora industrier

Zerts kunder finns främst bland de stora industrierna. I Västerbotten handlar det om exempelvis Komatsu Forest, Ikea Industry, Norrmejerier och Ålö, och på nationell nivå har Zert kunder som Siemens, ABB och SCA.

– Eftersom vi sitter i Lycksele, ofta långt från våra kunder, är det viktigt att vi har bra distansteknik. Vi måste kunna serva våra kunder bättre än om vi var på plats och det lyckas vi med. Zert har bra rykte och våra kunder har stor nytta av våra tjänster, säger Linda Algotsson.