Zparc i Umeå.
Zparcs medarbetare i Umeå framför det nya kontorshus som de kommer att flytta in i under hösten 2016. Från vänster: Simon Ågren, Fredric Arvidsson, Anna Nabb, Robert Strömqvist, Helena Fransson och Thomas Johansson.

Här byggs för Dizparc

”Vi siktar på att bli 500 i hela Sverige”, säger Fredric Arvidsson trosvisst, vd för nya it-bolaget Dizparc som i sommar etablerat sig i Umeå, Jönköping, Stockholm och Värnamo.

När Infotech Umeå träffar Dizparcs vd Fredric Arvidsson och platscheferna i Umeå, Anna Nabb och Thomas Johansson, är det en trio som sprudlar av tillförsikt inför framtiden. Alla har de lång erfarenhet av it-branschen. Anna Nabb kommer närmast från Sogeti, Thomas Johansson har varit många år på Evry och Fredric Arvidsson var senast chef för Evry i Stockholm och region Norr, innan dess teknikchef på Martinsson.

Ni vill de vara med och starta något nytt med nybildade it-bolaget Dizparc.

Lokala kunder

Målsättningen med Zparc är hög. Siktet är inställt på att bli Sveriges ledande it-företag mot små- och medelstora företag och erbjuda dem en smidigare övergång till digitaliserad verksamhet, inte minst genom rådgivning, där det handlar om att översätta kundens affärsstrategi till en digitaliserad miljö.

I Umeå kan Dizparc redan räkna in flera företag som kunder. Komatsu Forest, Eitech, Umeå Energi, Pandox och Svenska Retur System finns med bland dessa.

– I förra veckan fick vi också klart med Nolia. Vi gillar att jobba med företag som har en lokal bas, förklarar Fredric Arvidsson.

Stark ägargrupp

Huvudägare till Dizparc är Simonssongruppen, ägd av Stig-Olof Simonsson, en av grundarna av it-bolaget Systeam som 2010 gick upp i Evry. Simonssongruppen är ett miljardföretag, med en vinst på över 200 miljoner kronor senaste året, som idag främst verkar inom fastighetsbranschen. Det innebär att det finns en stark backup och stora resurser när ägargruppen nu kliver in igen i it-branschen med Dizparc.

Förvärv en viktig del av tillväxten

Fredric Arvidsson menar att erfarenheterna från Systeam-tiden kommer att förvaltas av Zparc. Inte minst kommer det att synas genom framtida uppköp av andra bolag, menar han. Det var också något som utmärkte Systeam som under en dryg tio års-period växte sig mycket starkt, bland annat genom närmare 100 förvärv.

– Vi har redan nu två förvärv på gång. Inget är ju säkert förrän det är skrivet och klart, men det är ett tecken på den typ av utveckling vi kommer att jobba med.

– Inom tre år siktar vi på att vara en bit över 500 anställda. Hälften kommer förmodligen att vara genom förvärv av andra bolag, menar Fredric Arvidsson, samtidigt som han betonar att mer än 200 personer redan visat intresse för anställning genom att ta kontakt via den nyöppnade webbsidan för Dizparc.

Lång erfarenhet

Även om Dizparc är nytt som företag så är det de anställdas erfarenhet som Fredric Arvidsson betonar som en framgångsfaktor.

– De 25 vi anställt fram till idag på våra fyra orter har i snitt 15 års erfarenhet från konsultbranschen, säger Fredric Arvidsson.

Nytt kontorshus

I Umeå kommer Dizparc att flytta in i stadens nyaste kontorshus som byggs av Lerstenen, precis i utkanten av Umestans företagspark, tio minuters promenad från city. Bygget är i full gång och huskroppen på 8000 kvm med glasad fasad fångar redan intresset från de som kör förbi.

– Det är många bolag med höga ambitioner som kommer att sitta i det huset. Det känns som en spännande miljö med allt från gym till restaurang i huset, och centralt läge med bra parkeringsplatser, säger Fredric Arvidsson.

– Förhoppningsvis kommer det att kännas attraktivt för de som vill jobba med oss men också för kunder som kommer och hälsar på.

Starta något nytt

För Anna Nabb och Thomas Johansson, båda med stor erfarenhet från it-branschen, som nu är med från start, har de första veckorna med Dizparc varit laddade av energi.

– Det som lockar är att få vara med och starta upp något från början med all den erfarenhet som jag och de andra har sedan tidigare, säger Anna Nabb.

– Det var rätt tillfälle just nu att få en nystart både som person och tillsammans med andra. Det är oerhört inspirerande. Eftersom allt är nystartat får du gå in i många olika roller, ofta hands on, säger Thomas Johansson.

– Jag hoppas också att vi bland konsulter ska uppfattas som en väldigt attraktiv arbetsgivare, säger Anna Nabb.

– Och att vi kan vara med och utveckla våra kunder till att bli bättre så att de i sin tur får mer kunder, säger Thomas Johansson.