Marcus Liu
Startup Sweden söker nya startup-bolag som vill bygga nätverk i Stockholms ekosystem av företag och investerare, berättar Marcus Liu från Tillväxtverket.

Här får digitala startups nya nätverk

Nu öppnar Startup Sweden en ny omgång för digitala startup-bolag som vill utöka sitt nätverk, träffa andra företag och mingla med investerare.

Thingmap, Zunzun och Service Node är tre bolag från Umeå som var med under 2016 i Startup Sweden som drivs av Tillväxtverket. Nu söks fler digitala startup-bolag som ska få möjlighet att under en vecka i Stockholm utöka sitt nätverk med andra företag, finansiärer och möjliga partners. De får också fördjupa sina kunskaper inom affärsutveckling.

– Största nyttan är att man får tillgång till ekosystemet som finns i Stockholm. Där finns förebilder, nätverk och potentiella partners. Vi vill att bolag från hela landet ska få tillgång till dessa nätverk, säger Marcus Liu från Tillväxtverket när han berättar om Startup Sweden på Match Up, ett arrangemang i Umeå för startup-bolag anordnat av Uminova Innovation.

– De som är med får vässad kompetens. Vi är också partner med alla stora investerare och de kommer för att träffa dessa bolag.

– Bäst av allt är att det kostar inget. Bolagen betalar enbart för sina resor och boende, i övrigt är allt gratis, fortsätter Marcus Liu.

I fjol deltog 40 startupbolag i Startup Sweden, något som ledde till att 16 av bolagen tog in 21 miljoner kronor i investeringar, enligt Tillväxtverket. Sista ansökningsdag för årets första omgång är 23 februari, men det går fler tåg under året. En till omgång är i juni, då för startups från spelvärlden. I hösten är det en tredje omgång för bolag som har hållbarhetssyften och under fjärde och sista omgången i år kommer startup-bolag att få träffa stora bolag som HM och IKEA.

Läs mer om Startup Sweden.