Utvecklare från Oryx får pröva köra grävmaskin i verkligheten. I hytten Håkan Fors Nilsson.
Utvecklare från Oryx får pröva köra grävmaskin i verkligheten. I hytten Håkan Fors Nilsson.

Här får utvecklarna lära sig köra grävmaskin

Till vardags skapar utvecklarna på Oryx simulatorlösningar för tunga fordon. Nu har de fått pröva på själva hur det är köra dem i verkligheten.

Umeåföretaget Oryx har i många år jobbat inom realtidssimulering med fokus på operatörsträning med hjälp av simulatorlösningar. Under senaste åren har Oryx tydliggjort sin roll som ett teknikföretag, där målet är att utveckla en av världens mest konkurrenskraftiga teknikplattformar för att producera simulatorer. För att höja kompetensen hos medarbetarna har de fått pröva livet som grävmaskinist på riktigt.

Som en del av detta inleddes nyligen ett samarbete mellan Oryx och Volvo, där Volvo bland annat hjälper Oryx ingenjörstrupp att stärka sin kompetens och sina kunskaper när det gäller just tunga fordon och maskiner.

– Vi hoppas att vi kan få till såna här utbildningsdagar med fler av våra kunder. Kompetensutbytet är väldigt givande och uppskattat från båda parter, säger Rami Morssy.

Tillsammans med kunder som Volvo CE och Komatsu Forest, som har maskin och utbildningserfarenhet, kan Oryx tillverka och leverera integrerade maskinspecifika simulatorlösningar.

– Vi kan teknik, våra kunder kan och förstår maskin och marknad. Genom att tydliggöra varandras roller, maximerar vi vårt gemensamma utbud, säger Rami Morssy, vd för Oryx Simulations.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 5 december, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

5 december, 2017