Söker nytt jobb
Stor efterfrågan på nyanställda till IT-företag i Umeå. Både personer med mångårig erfarenhet och nyexaminerade har chans att få jobb. Bilden från en träff då 25 IT-företag mötte studenter vid Umeå univerisitet.

Här finns jobben inom IT

Arbetsmarknaden inom IT är het i Umeå. Det är guldläge för den som söker jobb.

Marknaden är het just nu i Umeå. Se bara här på långa jobblistan.

Inte minst sedan Cinnober i veckan avslöjade att 50 personer kommer att anställas inom ett år till ett helt nytt företag vars teknikavdelning ska ligga i Umeå. På sikt kommer Cinnober att behöva 300 personer, enligt uppgift.

– För att klara tillväxten i det nya bolaget kommer vi rekrytera både internt och externt. Vi kommer att rekrytera direkt ifrån universitetet men behöver också mer erfarna personer. Kanske kan vi locka till oss hemvändare och även vara ett alternativ för de som tänker flytta att faktiskt stanna kvar. Vi tror att detta är början på en väldigt spännande resa, säger Jonas Engman i en intervju på Infotech Umeå.

Många har stort behov
Men också många andra har stort behov av nytt folk. Sportswik, Tactel, Västerbottens läns landsting, Rototilt, GE HEatlhcare är några som annonserar jost nu.

– Vi har ett fantastiskt flow på Sportswik just nu och söker fler iOS och Android utvecklare, skriver vd Martin Wiklund på Facebook.

Uminova Innovation söker också  affärsutvecklare, som går igång på att hjälpa startups och techbolag, samt kommunikationsansvarig till satsningen Infotech Umeå.

Lång lista på IT-jobb
Här är några av de lediga jobben som finns på Infotech Umeås långa jobblista:
Software Configuration Engineers, Quality Assurance Engineers, UX Designers, Business Analysts, projektledare, javautvecklare, Business Intelligence Developers, iOS- och Android-utvecklare, CRM Developer, Enhetschef, Signal Processing Algorithm Designer, Systemutvecklare, Teknisk supportmedarbetare, Junior systemutvecklare inom Java och C.

Se hela listan.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 25 maj, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

25 maj, 2017