Alla är de nominerade som Årets unga företagare till Umeågalan 2018. Från vänster Meiju Vartiainen, Filip Palmberg, Billy Palmberg, Kristina Grahn och Zanna Metzer.
Alla är de nominerade som Årets unga företagare till Umeågalan 2018. Från vänster Meiju Vartiainen, Filip Palmberg, Billy Palmberg, Kristina Grahn och Zanna Metzer.

Här kommer nästa generation entreprenörer till Umeågalan

E-handel, bostadsmarknad och bröllop är i fokus när Årets unga företagare nominerats till årets Umeågala.

Under Young Startup Day, som arrangerades på Väven i Umeå under onsdagen, avslöjades vilka som är nominerade till Umeågalans pris Årets unga företagare. Entreprenörerna som går vidare till finalen är Billy Palmberg och Filip Palmberg (Digipartner), Meiju Vartiainen (Mowida), samt Kristina Grahn och Zanna Metzer (Sisters in Law). Finalen avgörs den 8 november 2018.

Digipartner

Digipartner har som mål att vara ett riktigt vasst analysföretag för e-handel och hemsidor. Bakom företaget finns två experter på analys av data, programmering, e-handel och Google; Billy Palmberg och Filip Palmberg som gått in som delägare vid starten av bolaget.

Mowida

Mowida är ett startup från Umeå som skapar en digital plattform som kommer att göra det enklare för bostadssökande att hitta boende och smartare för uthyrare att administrera och hyra ut. Företaget skapar en kombination av ett fastighetssystem och en bostadsförmedling som lanseras vid årsskiftet 2018/2019.

Sisters in Law

Sisters in Law är idag Sveriges ledande påverkare inom bröllop och bygger ett samskapande med sina kunder och ett starkt, dynamiskt ekosystem kring sitt företag. Två entreprenörer som leder väg framåt med en stor drivkraft. Sisters in Law har tagit första steget i att utmana dagens affärsmodeller och företaget står inför en spännande resa med stark expansion nationellt och internationellt.

Utdelare av priset Årets unga företagare är Umeågalans arrangörsgrupp som vill spela roll för ungas företagande genom att lyfta fram och uppmärksamma entreprenörer som är just unga. Unga i dubbla bemärkelser. Dels genom att det skall drivas av personer under 40 år och företaget får inte vara registrerat längre än 2,5 år. För att bli nominerad krävs innovationshöjd, känsla för marknaden och kundnytta. Nominerande organisationer är Uminova Innovation och Uminova Expression samt BIC Factory.