Matti Larsson Stugan
Matti Larsson, vd för Zordix i Umeå, är en av veteranerna inom svensk spelindustri som stöttar Stugan.

Här ska nästa generation spelutvecklare hittas

Nu öppnar ansökningstiden till Stugan, sommarens stora svenska spelprojekt. Syftet är att hitta begåvade men oupptäckta spelutvecklare som under åtta veckor får bo tillsammans i en stuga utanför Falun.

InfoTech Umeå kunde redan i november ifjol berätta om att tjugo unga spelutvecklare kommer att väljas ut för att få tillbringa åtta veckor i en stuga ute på landet under sommaren 2015 med alla utgifter betalda. Där kommer de få stöd av mentorer samtidigt som de bygger sina spel. Föreläsningar och workshops kommer också att ges av några av de främsta ledarna inom spelindustrin.

Bakom initiativet finns några av de ledande namnen in svensk spelindustri som Oskar Burman, Rovio, Tommy Palm, King och Christofer Sundberg, grundare av Avalanche Studios. I projektet deltar även Matti Larsson från Umeåföretaget Zordix.

– Tanken är att veteraner som skördat stora framgångar i spelbranschen ska få chansen att ge någonting tillbaka genom att stödja nya aspirerande spelutvecklare, kommenterade Matti Larsson nyheten i november på InfoTech Umeå.

När ansökningsomgången till Stugan nu öppnat väntar sig arrangörerna att få in ett stort antal ansökningar från spelutvecklare i Sverige och resten av världen.

Den som söker till programmet ska bifoga en 90 sekunder lång video och en kort skriftlig beskrivning som presentation av sig själv, sin spelidé och målet personen vill nå. I april väljs sedan deltagarna ut.

Ansökningstiden är öppen till 31 mars 2015.
Ansök till Stugan här.