Här är topplistan över de populäraste nyheterna under året hos Uminova Innovation.
Här är topplistan över de populäraste nyheterna under året hos Uminova Innovation.

Här är toppnyheterna 2018

Kvinnorna på Dizparc, Umeå som 5G-stad och AI på Umeå Tech Arena är de tre mest klickade nyheterna under året. Se hela topplistan.

Dags igen för den mycket populära topplistan över nyheter som Uminova Innovation publicerat under det senaste året. Här är de mest klickade nyheterna inom IT, tech och startup-världen som lockar till läsning. Läs och återupplev delar av ännu ett starkt år i regionen.

1. Bredd lockar kvinnor till Dizparc

Olika erfarenhet och bakgrund. Olika kön, ålder och intresse. Bredden hos Dizparc är stor med 38 procent kvinnor (siffran från april 2018) bland de anställda. Inom IT-branschen brukar snittet annars ligga på drygt 20 procent. Från vänster Lisa Naréus, Anna Nabb, Hanna Olsson, Annelie Weinehall, Helena Fransson, Maria Söderlind och Ulrika Carlsson (Anna Fahlén saknas på bilden). Läs nyheten.

2. Umeå blir Sveriges första 5G-stad

5G utbyggnaden I Umeå kommer ge staden en unik position för framtida samhällslösningar. På bilden syns Anders Sylvan, Västerbottens Läns Landsting, Mats Berggren, Umeå Energi UmeNet, Hans Lindberg, Umeå kommun, Katrine Riklund, Umeå Universitet, Robert Winroth, Ordförande för Umeå 5G, Anders Kjellander, Umeå Science Park, and Peter Juneblad, Umeå kommun. Läs nyheten som också blev den mest klickade av de nyheter som publicerades på engelska.

3. Umeå Tech Arena djupdyker ner i artificiell intelligens

Artificiell intelligens finns idag på allas läppar i techbranschen. Det var fokus på Umeå Tech Arena den 29 maj. På bilden syns Johanna Björklund, forskare och entreprenör, en av talarna på Umeå Tech Arena i maj. Läs nyheten.

4. Sköna mingelbilder från Umeå Tech Arena

Linslusar finns det gott om i Umeå, helt klart. 450 deltagarna kom till Umeå Tech Arena 28 november och Patrik Trädgårds bildspel över vilka som var där lockade stort. Läs nyheten.

5. Codemill hyllar Umeå i sitt vinnartal

Codemill tog hem Umeå kommuns företagspris vid Umeågalan 2018 och ledningsgruppen Niklas Jansson, Johanna Björklund och Richard Lönneborg kuppade snyggt vid prisutdelningen genom att hylla stadens studenter och möjligheterna att starta bolag och stanna kvar i kommunen. Läs nyheten.

6. Mattias Wiking går till Turborilla

Spelutvecklingsbranschen i norr växer starkt. Nyheten att Mattias Wiking värvats av spelbolaget Turborilla som operativ chef slog stort. Vid en föreläsning på Startup Coffee hos Uminova Innovation släppte han nyheten. Läs nyheten.

7. Hi5 ny datorleverantör för SVT och UR

Sveriges Television och Sveriges Utbildningsradio tecknade nytt ramavtal med Umeå- och Luleåbaserade Hi5 för leverans av persondatorer och relaterade tjänster. Niklas Tiger, vd Hi5, och Daniel Coquard, affärsansvarig säljare Hi5, jublade över det nya avtalet och många ville läsa om det. Läs nyheten.

8. Ida Backlund en av Sveriges mäktigaste affärskvinnor

En av Umeås stora entreprenörer, också på den nationella spelplanen, är Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden, Nyheten om att hon utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnor i näringslivet tar plats på topplistan. Läs nyheten.

9. Bootcamp startskottet för 12 nya startupresor

Uminova Innovations mycket populära Startupprogram samlade 12 affärsidéer under hösten. En resetoalett för rullstolsburna, en ny fiskerulle och en innovation för att upptäcka sprickor i läckande rör fanns med bland idéerna och lockad till läsning. Läs nyheten.

10. Så blev Umeå en startupstad

Idag är Umeå omtalat över hela Sverige som en mycket stark startupstad med ett ekosystem kring nya företag som är unikt. Historien bakom resan som Umeå gjort gav en topplats på listan. Läs nyheten.

Fler populära nyheter

Precis utanför tio i topp-listan hamnade nyheter om att Returbutiken, Umeå kommun och Hi5 bryter ny mark med artificiell intelligens som gör det möjligt att skapa ett digitalt register över artiklar som finns i återvinningscentralen Returbutiken, nyheten om vinnarna i Uminova Innovations Startupprogram, att Pure IT fördubblar antalet anställda, att Uminova Innovation söker ny affärsutvecklare och att nytt centrum för startups öppnar i Umeå.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson, Patrik Trägårdh, Johan Gunséus, Emmy Ericsson.

Publicerad: 28 december, 2018Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson, Patrik Trägårdh, Johan Gunséus, Emmy Ericsson.

28 december, 2018