Hello Future är Årets företag i Skellefteå

Hello Future hyllas som Årets företag i Skellefteå på näringslivets gala Alvaragalan. Flera företag från digitala branschen vann priser.

Drygt 700 personer ur Skellefteås näringsliv hade samlats på Scandic Skellefteå för att umgås, knyta kontakter och givetvis hylla årets pristagare. Bland vinnarna finns allt från ett hållbart slakteri till digitaliseringsexperter.

Årets Företag räknas som galans tyngsta pris och har ett öppet nomineringsförfarande, vilket innebär att Skellefteåborna nominerar företagen. Vinnare blev Hello Future som förutom utmärkelsen även fick ta emot en check på 80 000 kronor av kommunalråden Maria Marklund och Lorents Burman.

Prismotivering för Hello Future lyder: "Bolaget ligger i framkant med att hjälpa företag att digitalisera för att öka sin tillväxt. De är viktiga och positiva ambassadörer som ger eko långt utanför kommunens gränser och attraherar fler innovationsdrivna företag till Skellefteå. Hello Future är en viktig del i att lotsa Skellefteå framåt för att hälsa den digitala framtiden välkommen."

Årets Tjänsteföretag

Priset som Årets Tjänsteföretag gick till Autotech Teknikinformation. Med rötterna i Boliden har företaget de senaste 15 åren tagit fram och utvecklat produktinformation, animationer och utbildningsmaterial enligt kundens önskemål. Företaget som idag finns i hela sju städer över hela landet är ett tydligt exempel på den smarta IT-utvecklingen som växer sig starkare i länet. Priset presenteras i samarbete med Region Västerbotten.

Årets Startupföretag

Skellefteå Simulator System vann pris som Årets Startupföretag. Företaget erbjuder tjänster i körsimulatorn B4Drive – med målgruppen ungdomar, nyanlända och dyslektiker. Genom att övningsköra i simulatorn blir körkortsaspiranterna mer förberedda när de börjar på trafikskolan. Företaget håller även på att utveckla lösningar för döva, personer med ögonsjukdom och personer med ADHD, något som lett till intressanta samarbeten. Priset presenteras i samarbete med Norran.

Övriga vinnare

Årets Nykomlingsföretag blev No Plan B, Årets Hållbara Företag gick till Burträskbygdens Kött, Årets Exportföretag togs hem av Scandinavian Terrain Vehicles, Årets Varumärke vanns av Åbyns Bygg, Årets Småföretag blev Mediabyrån i Norr, Årets Handelsföretag är Lekia, Årets Tillväxtraket vanns av Latitude 64, Årets Profil blev Sofia Andersson Lundberg medan Viktor Lindbäck hyllas som Årets Unga Entreprenör.

Om Alvargalan

Alvargalan har fått sitt namn efter Skellefteåföretaget Alimaks grundare, Alvar Lindmark, med syfte att uppmärksamma de bedrifter som Skellefteås mångfasetterade och växande näringsliv står för. Galan är till för alla företagare oavsett storlek, ålder eller bransch. Den arrangeras av och för näringslivet i Skellefteå genom den ideella föreningen Alvargalans vänner som består av: Connect Norr, Dataföreningen, Visit Skellefteå, Fastighetsägarna MittNord, Företagarna Burträsk-Lövånger, Företagarna Skellefteå, Idéforum Skellefteå, Marknadsföreningen i Skellefteå, Mentorgruppen, Skellefteåföretagarna, Skellefteå Handel, Skellefteå kommun, Teknikföretagen, Västerbottens Handelskammare och Ung Företagsamhet.