Leif Renström, vd för Hello Future.
Leif Renström, vd för Hello Future.

Hello Future ska bidra till digital kompetens i företag

Skellefteåföretaget Hello Future ska bidra till att startups och andra företag får ökad digital kompetens i sina styrelser och ledningar.

Det är Tillväxtverket som står bakom uppdraget i och med pilotsatsningen ”Digital kompetens i styrelse och ledning”. Upphandlingen som Hello Future vunnit innebär att bidra med spetskompetens inom digitalisering för affärsutveckling och internationalisering av mindre företag, rådgivning och coachning av startups och tillväxtföretag, som så kallade scaleups.

– Digital kompetens är i det här fallet kunskapen att ta strategiska ledningsbeslut baserat på vad som händer i ens omvärld utifrån ett digitaliseringsperspektiv, berättar Leif Renström, vd för Hello Future.

Att det är ägare, styrelse och ledning som erbjudandet vänder sig till är viktigt, enligt Leif Renström.

– För att de ska kunna sätta vision och strategi måste de förstå de krafter som påverkar organisationen både positivt och negativt, fortsätter Leif Renström.

Hello Future kommer att stötta Tillväxtverket och fem av deras projektägare över hela landet som jobbar med olika målgrupper som exempelvis startups, scaleups, men även traditionella mogna företag för att hjälpa till med kunskap och metodstöd.

– Det är givetvis en stor fjäder i hatten för oss att Tillväxtverket visar så stort förtroende för oss och vårt tankesätt. Ett positivt och jättekul steg i vår fortsatta resa framåt, säger Leif Rehnström.

Uppdraget sträcker sig under 2018 och 2019.