Helsingborg flyttar in hos Region Västerbotten

Att Region Västerbotten koordinerar 220 västerbottningars deltagande i Almedalen är en satsning som väcker intresse i resten av landet. Thomas Hartman, kommunikationschef, intervjuas om satsningen

Två år i rad har Region Västerbotten nominerats till priset Hetast i Almedalen. Motiveringen är att Västerbotten som få andra regioner förmår sätta avtryck i Almedalen i form av seminarier, närvaro och inte minst byggande av relationer med andra.

Detta är något som Joakim Jardenberg, internetchef i Helsingborg och ansvarig för webbsändningen
Helsingborg flyttar in, gärna vill veta mer om. Så under sen eftermiddag på fredagen, när lugnet lagt sig något i Almedalen, riggas en studio upp i Region Västerbottens lokaler för att livesända ett samtal med Thomas Hartman om strategi, plattformar och hur Region Västerbotten bjuder in till relationsbyggen, inte bara under Almedalen utan under hela året.

Världens bästa bredband

– Vi har världens bästa bredband och ligger i topp i både Umeå och Skellefteå. Folk har gått man och ur huse för att gräva bredband, säger Thomas Hartman och lutar sig mot flera olika undersökningar som visar på att Västerbotten ligger mycket långt fram med snabbt internet, även om det också i Västerbotten finns utbyggnad kvar att göra.

– Vi behöver fylla bredbandet med innehåll och vi behöver jobba med nationella myndigheter och andra aktörer, säger Thomas Hartman.

Något som genast väcker Joakim Jardenbergs intresse. Att bygga relationer är något som många vill vara med om.

– Kanske jobba lite med Helsingborg? flirtar Joakim Jardenberg med ett leende. Vi har sagt att vi ska bli bäst i världen på internet. Vi ska kanske bli partners?

– Och vi har sagt att vi ska bli bäst på att förädla idéer, kontrar Hartman och föreslår på stående fot en vigsel .

Bygga relationer

Men varför är Region Västerbotten i Almedalen? Thomas Hartman menar att bygga relationer är en viktig grundsten.

– Vi tror att man gör det genom att skapa mötesplatser och ett sådant är Almedalen.

En annan anledning att vara med under Almedalen är bidra till debatten om Sveriges framtid.

– Är det så att Sverige träffas för att diskutera samhällsutveckling är det självklart att norra Sverige ska vara med, menar Thomas Hartman och fortsätter sedan att berätta om hur Almedalen hänger ihop med övriga arrangemang under året, som exempelvis Mötesplats Lycksele.

Se hela samtalet i
filmen hos Helsingborg flyttar in.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 4 juli, 2014Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

4 juli, 2014