Några av de nominerade till Umeågalan 2017 är Persikamy, Brain Stimulation, Skillster och Spacetime.
Några av de nominerade till Umeågalan 2017 är Persikamy, Brain Stimulation, Skillster och Spacetime.

Heta listan över nominerade till Umeågalan

Bland de nominerade till Umeågalan finns allt från nya innovativa startups till teknikföretag som redan nått långt ut i världen.

Det är några av Umeås just nu hetaste företag som har nominerats till de olika kategorierna i Umeågalan. Näringslivsgalan avgörs den 9 november och intresset är som tidigare år mycket stort. Biljetterna tog slut så gott som direkt när de släpptes.

Här nedan finner du några av de företag som nominerats. Hela listan finns på Umeågalans webb.

Spelföretag med global framgång

Spelföretaget Coldwood Interactive som fick en enorm internationell succé 2016 med spelet Unravel och den förtjusande lilla garnfiguren Yarny är nominerad som Årets tillväxtföretag. Bolagets framgång som spelutvecklare och avtal med globala spelförläggare har de senaste åren resulterat i en kraftig tillväxt, under perioden 2013 till 2016, då de växt från 13 miljoner till 28 miljoner kronor.

Umeå som teknikstad

Årets Teknikpris kommer att delas ut till en individ eller ett företag som med innovation och nytänkande skapar tillväxt och stärker Umeå som teknikstad. Algoryx är en av tre nominerade. Som en liten aktör i en växande bransch har de hittat nya affärsmöjligheter över hela världen. Inte minst samarbeten i Japan har skapat rubriker på senare tid, bland annat kommer Algoryx simuleringsteknik att användas i saneringsarbetet i det raserade kärnkraftverket i Fukushima. Dessutom har Algoryx en viktig del i världens största tävling för robotar som anordnas i Japan 2020.

Unga företagare med på listan

Nominerade som Årets unga företagare är Skillster, Persikamy och Thnx Innovation. Skillster riktar in sig mot utbildning av yrkesförare med egenutvecklade simulatorbaserade fordonsutbildningar. Persikamy drivs av Jessica Eriksson med illustrationer och skapelser som lyft alltifrån byggnader till kläder och smycken och tagit hennes kreationer ut i världen, medan Thnx Innovation satsar på digital utveckling och att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina digitala drömmar.

Avknoppning för Umeå universitet

Bland nominerade till Årets avknoppningspris finns Next Step som med ett webbaserat analysinstrument stöder digital transformation i skolan. Här finns även startup-bolaget SpaceTime som utvecklat en unik helhetslösning som får organisationer att resa smartare och klimatvänligt.

Startup-bolag som det talas om

Nominerade som Årets nya företagare är de tre startup-bolagen Personalkollen, Smart Climate och Brain Stimulation. Personalkollen har tagit fram en webbaserad lösning för personal- och lönesystem inom hotell och restaurang. Smart Climate har utvecklat en produkt för uppvärmning och nedkylning av parkerade flygplan. Brain Stimulation har utvecklat en unik virtual reality-metod för effektiv och stimulerande rehabilitering av strokedrabbade, så att patienterna kan få förlorad funktion tillbaka.

E-handel öppnar dörrar

Bland de nominerade som Årets marknadsförare finns Rivia Sports som visat på de stora möjligheter ett nytt startup-bolag kan få genom e-handel för att nå ut till stora kundgrupper. Nu under hösten har Rivia Sports också låtit tala om sig i samband med att företaget öppnar en fysisk butik i Umeå.

Se alla nominerade till Umeågalan 2017.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 30 oktober, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

30 oktober, 2017