TEDxUmeå

Hi5 på Microsoft TechEd Europe

Den 26-29 juni pågår Microsoft TechEd Europe, Microsofts årliga tekniska konferens, i Amsterdam. På plats finns Hi5 från Umeå med en fyra man stark delegation som bevakar de allra senaste nyheterna.

För att sprida nyheterna från Microsoft-konferensen till fler
bloggar Hi5-gänget
från Amsterdam och varje dag kan du följa vad de tar intryck av.

Inte minst har medarbetarna från Hi5 fått en ordentlig genomgång av Windows 8 under konferensen och mycket av det rapporterar på bloggen handlar om det nya operativsystemet. Windows 8 beskrivs som en evolution av Windows 7, men som en revolution vad gäller det grafiska gränssnittet och användarupplevelsen.

En tydlig trend som Microsoft tar upp med Windows 8 är strävan efter bättre användargränssnitt när allt fler enheter som surfplattor, telefoner och incheckningsautomater styrs via touch. Hi5-bloggen berättar att Microsoft spenderat mycket tanke på hur Windows 8 på bästa sätt ska kunna användas med touch-enheter såsom läsplattor och pekskärmar.

Konferensen lyfter också fram Windows Server 2012 där Microsoft, enligt Hi5-bloggen, beskriver det nya serveroperativet som den största lanseringen Microsoft gjort på serversidan de senaste 20 åren, till och med större än Windows 2000 Server.

Enterprisefunktioner för professionellt bruk lyfts också fram under konferensen som hur man exempelvis kan skapa virtuella maskiner på en Windows 8-maskin, förbättrad användarupplevelse vid fjärrsessioner och hur plattformen Windows Azure har uppdaterats.

Mer från Microsoft TechEd Europe finns att
läsa på Hi5-bloggen, som ger den som vill följa senaste utvecklingen en möjlighet att ta del av nyheter från Microsoft-världen.