Anders Gothefors, vd för Connect Norr, ser fram mot att bygga ett starkt investernätverk i Stockholm för bolag i norr.
Anders Gothefors, vd för Connect Norr, ser fram mot att bygga ett starkt investernätverk i Stockholm för bolag i norr.

Hjälper bolag hitta investeringar i Stockholm

Nu ska bolag i norr lättare hitta till Stockholms investerare. Connect Norr stärker sitt investerarnätverk i Stockholm med en miljon.

Sammanlagt en miljon kronor satsas under det kommande året på att bygga upp ett nätverk av investerare i Stockholm som är villiga att gå in med finansiering i bolag från norra Sverige.

Bakom satsning står Connect Norr, en ideell organisation som har till syfte att hjälpa bolag i Västerbotten och Norrbotten att växa. För detta finns två nätverk av investerare, ett i Västerbotten och ett i Norrbotten.

Tredje nätverk i Stockholm

Ett tredje nätverk kommer nu att byggas med fokus på Stockholm.

– Det finns ett tryck bland investerare i Stockholm och det vill vi hålla igång. Vi har redan 41 investerare på vår lista som vi samlar med jämna mellanrum. Nu inrättar vi en deltidstjänst på 60 procent för att stärka det ännu mer, berättar Anders Gothefors, vd för Connect Norr.

Investerarna är både privata mindre affärsänglar och större investmentbolag som vill lära känna företag som kan vara av intresse på längre sikt.

2017 ett toppår

– Ifjol lyckades bolagen vi jobbar med attrahera 70 miljoner kronor i finansiering. Det var ett särskilt toppår, året innan var summan 34 miljoner, men vi tror på fortsatta flera investeringar i och med det nya nätverket, säger Anders Gothefors.

Han betonar också att Connect Norr med de nya pengarna särskilt ska få fler kvinnor att starta bolag och även få fler kvinnor att söka riskkapital.

Finansiering till den nya deltidstjänsten kommer från länsstyrelsen i Västerbotten samt kommunerna Umeå och Skellefteå.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 7 februari, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

7 februari, 2018