Mikael Englund, Byggmedia, vill hjälpa byggbranschen att nå ut bättre och skaffa kunder via nätet.
Mikael Englund, Byggmedia, vill hjälpa byggbranschen att nå ut bättre och skaffa kunder via nätet.

Hjälper byggbranschen ut på nätet

Under många år har Mikael Englund hjälpt startupbolag hitta sin väg. Nu kastar han sig själv ut i startupvärlden.

Ett oräkneligt antal startupentreprenörer har genom åren fått klok vägledning och inspiration av Mikael Englund som affärsutvecklare på Uminova Innovation. Men nu är det dags för honom att själva pröva vingarna som startupföretagare.

Det sker med nya marknadsföringsbyrån Byggmedia som riktar sig till företag inom bygg, el, vvs och energibranschen.

– Vi jobbar uteslutande med företag inom bygg, vvs, el och energisektorn. Vi kan branschen och har genom åren lärt oss vad som fungerar och vad som inte fungerar, säger Mikael Englund, som på nya jobbet bär titeln marknadschef.

Nu är målsättningen att bli den ledande kommunikationsbyrån för företag inom byggbranschen.

– Under ett antal år har jag gett andra råd i hur de ska utveckla sina företag och innovationer. Det har varit otroligt inspirerande, men nu är det dags att själv kasta sig ut i startupvärlden, säger Mikael Englund, som bland annat varit drivande inom Startupprogrammet hos Uminova Innovation.

Stort behov

Många hantverksföretag har varken tid, pengar eller kunskap i hur de ska marknadsföra sina produkter och tjänster. Behovet är stort, men trots det är det en stor utmaning att nå ut till kunderna.

– Just nu är vi inne i en fas där vi testar olika sätt att nu ut till kunderna. Det finns inget givet recept. Genom små tester med begränsade insatser testar vi vilket budskap som fungerar.

Byggmedia fungerar som en extern marknadsavdelning och tar i många fall hand om företagens hela marknadsföring från marknadsstrategier till hemsida och annonsering.

Byggmedia har idag redan ett 30-tal kunder runt om i Sverige.

Ansök till Startupprogrammet

I artikeln ovan berättas om Startupprogrammet hos Uminova Innovation. Till hösten öppnar en ny omgång. Har du en affärsidé som kan bli grunden till ett nytt startup? Ansök om att komma med i Startupprogrammet. Se rutan nedan.

Sök Startupprogrammet hösten 2018

Nu öppnar vi upp för ansökningar till Startupprogrammet hösten 2018! Har du en innovativ affärsidé som du vill ha hjälp att utveckla – tveka inte, sök. Den ansökan kan bli startskottet på din oraka entreprenörsresa.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 29 maj, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

29 maj, 2018