"Vi ser till så att duktiga personer kan ta nästa steg i utvecklingen av sin karriär", menar Amanda Mårtensson och Andreas Lindqvist på Searchia.
"Vi ser till så att duktiga personer kan ta nästa steg i utvecklingen av sin karriär", menar Amanda Mårtensson och Andreas Lindqvist på Searchia.

Hjälper IT-specialister till nytt steg i karriären

Searchia är rekryteringsbolaget som hittar jobb åt specialister. Men det kan också handla om att hjälpa och förmedla uppdrag åt nya startup-bolag.

Searchia är det nystartade rekryteringsbolaget som vänder upp och ner på arbetsmarknaden genom att bli agent för duktiga konsulter, projektledare och IT-specialister och hjälper dem ta nya steg i karriären.

Searchia har hittills inriktat sig främst på IT-branschen där suget efter ny kompetens och erfarna specialister är omvittnat stort.

– Vi ser till att duktiga personer kan ta nästa steg i utvecklingen av sin karriär. Vi gör det genom att ge dem rätt vägar in till företag som kan erbjuda vad de är ute efter, förklarar Amanda Mårtensson, ansvarig för affärsområdet IT inom Searchia.

Searchia ser sig som en agentur för specialister som är efterfrågade på marknaden. Ofta handlar det om människor som valt att fokusera och blivit riktigt duktiga på ett visst område, som är experter på det de gör. Men som av samma anledning kanske inte tar sig tid att söka nya jobb och utveckling i karriären.

Utvecklas som människa

Andreas Lindqvist, vice vd, menar att det finns stora fördelar med att byta jobb.

– I takt med att IT-marknaden blivit mer mogen så ser vi att det finns stora möjligheter för en erfaren specialist att våga byta till ett annat bolag för att lära sig mer och utvecklas, säger Andreas Lindqvist.

– Det gör också att branschen i sig kan utvecklas, fortsätter han.

För vissa är anledningen att söka sig till ett nytt jobb en möjlighet att samtidigt förhandla upp sin lön?

– Ja det stämmer men det är inte det vi fokuserar på i första hand. Att få utveckla sig själv som människa och sin kompetens är det som vi tycker är viktigt, betonar Andreas Lindqvist.

Hjälp att starta eget

Men att hjälpa människor att hitta rätt väg i sin karriär kan också handla om att starta eget.

-Vi vill stötta mindre IT-bolag genom att förmedla projekt mot större uppdragsgivare. Här blir vi konsultmäklare där vi matchar uppdrag mot rätt bolag med bäst kompetens och tillgänglighet.

– Möter vi personer som har en idé eller en produkt som de vill vidareutveckla kanske det handlar om att starta upp ett eget bolag. Vi har då kontakter mot Uminova Innovation och andra för att visa på den vägen, berättar Andreas Lindqvist.

– Ja, vi vill gärna se att vi kan erbjuda en helhet från rekrytering till draghjälp i startup-fasen och då är det en viktig del, säger Amanda Mårtensson.

Vuxit snabbt

Searchia grundades sommaren 2016 av Niklas Jansson, ett känt namn i Umeås startup-värld med intressen i nya startups som Delbar, Smart Video och Accurate Player.

Idag har Searchia åtta medarbetare men siktar på att bli ännu fler. Redan nu första februari kommer ytterligare en medarbetare att börja och företaget kommer också att utöka sina tjänster till andra branscher än IT-branschen.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 18 januari, 2018Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

18 januari, 2018