Hon tar över som moderator för Webbdagarna

Det blir Paulina Modlitba Söderlund som tar över som moderator och programredaktör för Webbdagarna efter Magnus Höij. Paulina kommer närmast från Stardoll och TocaBoca.

Den 1 oktober tillträder Paulina Modlitba Söderlund som ny moderator och programredaktör för Webbdagarna, ett event som arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö och Luleå.

– Paulina passar helt perfekt in i vår vision för hur vi vill utveckla Webbdagarna framöver, och vi är väldigt glada över att hon har tackat ja till uppdraget, säger Yasmin Tilles, eventchef på Webbdagarna.

Paulina kommer bland annat att bidra med ett större fokus på mångfald och ett ökat internationellt perspektiv.

– Jag älskade det senaste Webbdagarna Stockholm som hade ett tydligt globalt fokus. Jag vill gärna vara med och påverka i just den riktningen. Öka mångfalden på scen ytterligare. Bredda basen av talare med fler oväntade kort. Jag vill bidra till en mångfald även i de ämnen och case som tas upp och med mitt internationella nätverk bredda perspektiven även när temat inte är uttalat globalt, säger Paulina Modlitba Söderlund.

Bakgrund på MIT Media Lab och TocaBoca

Paulina Modlitba Söderlund har studerat medieteknik på MIT Media Lab. Hon har jobbat som affärsutvecklare på Bonnier R&D, som produktstrateg på Stardoll samt som kommunikationschef på TocaBoca. Nu senast kommer hon från en roll som frilansande konsult inom digital marknadsföring och strategi.

Redan den 27 november står hon på scen för första gången när Webbdagarna Offentlig sektor arrangeras på Hotell Rival i Stockholm.

Webbdagarna arrangeras av Internetworld (en del av IDG Sverige) och är Sveriges ledande event och mötesplats för alla som jobbar med digitala kanaler. Under 2015 beräknas Webbdagarna locka över 3000 deltagare totalt.