Beatrice Fossmo

Informationssäker i molnet

Beatrice Fossmo från Atea i Umeå deltog med sin expertkunskap inom informationssäkerhet när Atea och Dagens industri arrangerade konferensen Digitala strategier i förra veckan.

Konferensen som hölls i Stockholm i var ett samarbete mellan Atea och Dagens industri på temat digitalisering och nytänkande. Bland föredragshållarna fanns Beatrice Fossmo, nyanställd inom Atea i Umeå med ansvar för frågor som rör informationssäkerhet.

Passet som Beatrice Fossmo höll var fullsatt vilket säger en del om intresset för frågan.

– Informationsklassificeringen är oerhört central i ditt arbete, använd riskanalysen i alla steg du tar. Fokusera på verksamhetens behov och låt säkerheten vara hjälpande och inte stjälpande, ger Beatrice Fossmo som råd till företag och organisationer.

Jörgen Winqvist, platschef på Atea i Umeå, menar att med Beatrice Fossmos 17-åriga erfarenhet inom området informationssäkerhet kommer IT-avdelningar att få hjälp med att involvera verksamheten i jakten på det han kallar ”guldäggen”. 

– Vi vill att våra kunder ska se Atea som en komplett molnleverantör genom denna satsning då vi kan kombinera teknisk kunskap om molnleveranser med strategiska vägval till molnet och nu även kan hjälpa kunderna sortera fram guldäggen av sina informationsmängder som kan behöva hanteras på särskilt sätt i en molnleverans, förklarar Jörgen Winqvist.

– Ska man göra resan mot till exempel Office 365 kan vi nu hjälpa till med såväl de riskanalyser som krävs liksom den informationsklassificering som behöver ligga till grund för lösningen.