UMeå Biotech Incubator
Umeå Biotech Incubator hyllas som en av Europas främsta inkubatorer. Bilden från invigningen av nyrenoverade lokaler, våren 2017.

Inkubator i Umeå i Europatopp

Umeå Biotech Incubator hyllas som en av Europas 15 bästa bioteknikinkubatorer.

Goda idéer inom bioteknik behöver ofta en katalysator för att förvandla idéerna till verklighet. Här är inkubatorer speciellt utformade för att stödja företag, särskilt i ett tidigt skede. Det kan vara med lokaler, mentorskap, nätverk och affärscoachning som leder till framsteg.

När nu Umeå Biotech Incubator listas som en av Europas 15 främsta inkubatorer inom bioteknik är det ett mycket gott betyg för medarbetarna på inkubatorn men också Umeå som miljö. Listan har sammanställts av mediesajten Labiotech.eu.

I en kommentar på Facebook skriver vd Jennie Ekbeck:

”Vi har sedan 2012 arbetat fokuserat att utveckla vår inkubationsprocess till att bli så effektiv som möjligt för att skapa de bästa förutsättningar att bygga framgångsrika life science bolag i Umeå och Sverige. För tre år sedan satte vi upp målet att Umeå skulle ha Europas bästa life science inkubator 2025. Idag finns vi med på listan över de 15 bästa i Europa. Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit.”

Jennie Ekbeck fortsätter:

”Det här hade aldrig hänt utan toppenmedarbetare, en superstyrelse, stöttande ägare och ett fantastiskt samarbete med Familjen Erling Perssons stiftelse. UBI arbetar för att Sverige åter ska bli ett framstående life science land i världen. Jag hoppas det finns fler i Sverige som antar utmaningen att tillsammans med oss komma dit.”