Siduri Poli, innovatör och grundare av Changers Hub, ett innovationshus i Alby, Botkyrka, kommer att tala på TEDxUmeå.
Siduri Poli, innovatör och grundare av Changers Hub, ett innovationshus i Alby, Botkyrka, kommer att tala på TEDxUmeå.

Innovation för unga på TEDxUmeå

För femte gången bjuder TEDxUmeå in till en ny dag med föreläsare. Som vanligt med stor bredd bland talarna.

Senaste åren har TEDxUmeå vuxit starkt och målet är numera att få 450 deltagare till en dag fylld med inspirerande talare. Årets program innehåller allt från unga inspiratörer till etablerade forskare, från magiker till professor och kulturchef.

Bland talarna den 8 maj 2018 finns Siduri Poli, innovatör och grundare av Changers Hub, ett innovationshus i Alby, Botkyrka.

– Liksom andra drömmare och visionärer före mig, har jag en stark tro på att idéer är både värda att sprida och bli verkliga. En idé kan förändra världen, säger Siduri Poli.

Siduri Poli hoppade av skolan för att börja jobba på sitt eget sätt och har genom åren inspirerat andra unga som vuxit upp i Botkyrka att sikta mot en mer demokratisk och inkluderande värld där entreprenörsugna unga vuxna kan förverkliga sina drömmar. Nyckelord för verksamheten inom Changers Hub är att unga är i behov av kunskap, inspiration och nätverk.

Siduri Poli är bland annat utsedd till Årets Digitala Inspiratör av IDG och CIO Sweden, en av Årets Supertalanger inom kategorin ”Samhällsbyggarna” av Veckans Affärer, Framtidens Mäktigaste av TCO samt Årets Uppstickare av Shortcut.

Sammanlagt kommer ett tiotal föreläsare att finnas med under TEDxUmeå den 8 maj. Utöver Siduri Poli kommer Caroline Ravn, magiker, Stina Hägglund, föreläsare och bloggare, Malcolm Fairbrother, professor i sociologi, Fredrik Lindegren, kulturchef, Thor Rutgerssoon, författare, Lovette Jallow, författare och Youtuber, Abrak Saati, forskare i statsvetenskap, Johan Persson, industridesigner.

Läs mer om TEDxUmeå, 8 maj, 2018.