Anna Tegnesjö
Anna Tegnesjö, Vinnova, berättar i en film om möjligheterna för innovativa startups att söka ny finansiering. Se länk till filmen i artikeln.

Innovativa startups kan söka ny finansiering

Innovativa startups kan söka finansiering från Vinnova. I en första omgång upp till 300 000 kronor, i nästa upp till en miljon kronor, för att skapa nya affärsmöjligheter.

Innovationsmyndigheten Vinnova vill ge innovativa startups nya förutsättningar för att utveckla sin verksamhet i faser där annan finansiering är svår att få. Syftet är att göra det möjligt för unga företag att skapa affärsmöjligheter och utveckla skalbara affärsmodeller baserade på nyskapande varor, tjänster och processer.

– Hos oss går det att söka bidrag för utveckling av prototyper och demoversioner och även utredning av marknadsförutsättningar, säger Vinnovas handläggare Anna Tegnesjö när hon i en film berättar om erbjudandet till innovativa startups.

– Syftet med Vinnovas satsning är att ge företag ekonomiska möjligheter att utveckla sin verksamhet och starta nya projekt där annan finansiering är svår att få, fortsätter Anna Tegnesjö.

I utlysningen betonas även att Vinnova aktivt arbetar för jämställdhet och därför ser positivt på ansökningar där bidragen går till både kvinnor och män.

Med den nya utlysningen, Innovativa startups, kan företag i en första omgång söka upp till 300 000 kronor. Därefter ges möjlighet att i nästa fas söka ytterligare en miljon kronor. Deadline för ansökan är 17 januari.

Läs mer om utlysningen Innovativa startups.

Samtidigt öppnar Vinnova en utlysning för större företag som vill pröva innovativa projekt.
Läs om utlysningen Innovationsprojekt i företag.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 14 december, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

14 december, 2016