Kenneth Bodin med Algodoo
Kenneth Bodin, vd för Algoryx, är mycket glad över samarbetet med Intel. Här visar han skoldatorn Classmate PC i vilken programmet Algodoo finns med.

Intel i stort samarbete med Algoryx

Intels vd Paul Otellini var mycket imponerad av Umeåföretaget Algoryx fysikläromedel Algodoo vid världskonferensen WCIT2010. ”Visst hade det varit fantastiskt om också vi hade fått lära oss fysik på det där sättet!”, utbrast en skrattande Ottelini.

Intel har inlett ett omfattande samarbete med Algoryx för att kunna presentera ett heltäckande inehåll i de nya skoldatorer Classmate PC som man nu lanserar över hela världen. Redan har över två miljoner dator sålts och när man nu siktar på en mångdubblering av försäljning finns programmet Algodoo med på tåget. Det är ett samarbete som kan göra Algoryx pedagogiska läromedel till en världssuccé.
   
– Den nya modellen av Classmate, som har släppts nu under våren och var den som visades på WCIT2010 i Amsterdam, tror vi kommer att bli den version som blir mest framgångsrik hittills och förhoppningsvis visar det sig också i vår egen försäljning, menar en mycket nöjd Kenneth Bodin, vd för Algoryx. (Se filmen från WCIT2010, efter ca 8 minuter visas Algodoo)

Bra skoldator

Kenneth Bodin ser Classmate som ett mycket bra alternativ för skoldatorer.

– Det är rätt märkligt egentligen att det bara finns en enda laptop på marknaden som är både stöt- och vätskyddad, och ordentligt anpassad för barn. Skolan är en rätt extrem miljö för bärbara datorer! Många snackar om IT i skolan, men få gör något för att verkligen utveckla området.

Att Intels vd nu visar upp Algodoo och så tydlig betonar vikten av samarbete med Algoryx är självfallet en fjäder i hatten för umeåföretaget.

Tillgång till Intels nätverk

– Naturligtvis ger det oss bra PR att få vara med i sådana sammanhang. Dessutom ger det oss tillgång till Intels stora internationella nätverk av partners och återförsäljare som arbetar mot skolor och utbildning. En god relation med Intel är också mycket relevant för vår verksamhet inom 3D-simulerad fysik där beräkningskapacitet på allt mera parallella processorer är en viktig konkurrensfaktor, förklarar Kenneth Bodin.

Under den närmaste tiden kommer Algoryx att inleda samarbeten med hårdvarutillverkare som redan är stora inom skolvärlden, samt bygga upp ett internationellt återförsäljarnätverk. Man deltar också i upphandlingar där skolor och regioner köper laptops till alla sina elever.

Pilotprojekt runt om i världen

– Vi kör ett antal pilotprojekt med skolor runt om i världen och kommer att dokumentera dessa och använda i vår kommunikation och fortsatta utveckling. Just kommunikationen mellan lärare är mycket viktig i allt som har med IT och utbildning att göra, berättar Kenneth Bodin

Att etablera sig inom skola och utbildning är något som kräver hög kvalité, lyhördhet, långsiktighet och uthållighet och Kenneth Bodin menar att Algoryx har det.

– Vi ser ett ständigt ökande intresse och tror det kommer att fortsätta så under många år framåt.

Text: Mikael Hansson Foto: Ingela Hjulfors Berg


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 16 juni, 2010Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

16 juni, 2010