ID2015
Från vänster - Jakob Wagner, Ejub Bicic, Mia Kolmodin (Från Expressen). Foto: Andreas Grünewald.

Interaktionsdesign i fokus när studenter firade

I lördags samlades närmare 100 studenter till IDag & Inatt, ett återkommande event för studenter som går Civilingenjörsprogrammet inom Interaktion och Design vid Umeå Universitet.

När studenter på Civilingenjörsprogrammet för Interaktion och Design vid Umeå universitet samlades lördagen 23 maj för det årliga eventet IDag & Inatt fick de lyssna till föredrag av de tre företagen Monterosa, Expressen och Bontouch.

Under dagens delades även utmärkelsen Årets ID:are ut. I år gick priset till Nicole Martini.

Avslutningsvis fick studenterna även lyssna på en tidigare student från Interaktion och Design om dennes väg igenom studietiden och ut till arbetslivet.

Några röster från tre studenter om arrangemanget IDag & Inatt

Nicole Martini, student och projektledare för IDag & Inatt:
”Som projektledare för IDag & Inatt njuter jag av att se hur människor på programmet samarbetar för att göra denna dag till den bästa är så fantastiskt. IDag & Inatt är otroligt viktigt för alla som går utbildningen. Skolan är tuff på många sätt men Idag och Inatt ger alla studenter en spark i baken och man blir så otroligt motiverad och inspirerad. Man är stolt över att vara en del av programmet.”

Anton Forsberg, student på 3:e året på Interaktion & design:
“IDag & Inatt är ett viktigt event för oss på programmet. Det är en peppande tillställning som ger en studenterna i de lägre årkurserna en uppfattning om hur eftertraktade de faktiskt är på arbetsmarknaden, men det ger framför allt studenterna i de högre årskurserna en ovärderlig möjlighet att knyta företagskontakter för kommande exjobb. Det är också en unik möjlighet för oss att träffa företag som har sin primära verksamhet utanför Umeåregionen och inte har möjlighet att arrangera egna studentmöten i Umeå.”

Pia Nolén, student och projektledare för IDag & Inatt:
“IDag & Inatt visar på den unika gemenskapen och tillhörigheten som finns inom ID-programmet. Oavsett om du precis börjat programmet eller snart ska redovisa ditt examensarbete så umgås alla med varandra och njuter av de endorfinkickar som man får under hela dagen. Gamla studenter som jobbar ute på företag kommer tillbaka som dess representanter för att återigen ta del av den enorma samhörigheten, och även för att visa hur eftertraktade vi är ute på arbetsmarknaden. IDag & Inatt är helt enkelt den stora släktträffen som är fullproppad med en massa kärlek, lycka och skratt!”

Inatt:
Dagen avslutas med en bankett som detta år hölls vid officersmässen på I20. Här bjöds det på trerätters middag med underhållning och härlig stämning. Under kvällen uppträdde Carl Holmertz, Victor Winnhed och Nicole Martini med sång och musik och inget öga var torrt. Som avslutning fick avgångsklassen åka limousine till Rex för att avsluta kvällen på dansgolvet.

ID2015
André Strindby (Bontouch). Foto: Andreas Grünewald.

 

ID2015
Andreas Jakobsson, Jenny Granlund & Carl Norberg (Monterosa). Foto: Andreas Grünewald.

 

ID2015
Lisa Ring – Gammal ID:are.
Foto: Andreas Grünewald.

 

ID2015
Andreas Grünewald testar på nya Apple Watch.

 

ID2015
Thomas Mejtoft & Jakob Wagner. 
Foto: Andreas Grünewald.

Text: Nicole Martini och Pia Nolén, Foto:


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 26 maj, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

26 maj, 2015