Personal från Hi5
Hi5 är ett av it-företagen som nominerats till Umeågalan 2015. Fr vänster Maria Grönlund, Patrik Nyström, Christer Granberg, Stefan Lundin och Niklas Tiger.

Internationell lansering av webbplattform för bibliotek

Företaget Teknikhuset siktar på en internationell lansering för att nå bibliotek i hela världen med sin bibliotekssatsning CS Library som erbjuder bland annat sökkatalog och digitala mötesplatser för bibliotek.

En viktig samarbetspartner för Teknikhuset i deras internationella satsning är
IFLA, The International Federation of Library Associations and Institutions, vars president Ellen Tise i veckan varit på Sverigebesök. Hon är i landet eftersom IFLA i år har förlagt sin
världskongress till Göteborg 10-15 augusti
då över 3000 biblioteksengagerade deltagare från hela världen väntas komma till Sverige.

I samband med Ellen Tises besök i Sverige fick Rey Langels, vd för Teknihuset, möjlighet att möta henne och presentera företagets produkt CS Library som erbjuder en integrerad sökkatalog och möjlighet till digitala mötesplatser för bibliotek. Förutom att vara ordförande för IFLA är Ellen Tise också Senior Director vid universitetsbiblioteket i Stellenbosch i Sydafrika och eftersom Teknikhuset är en av huvudsponsorerna för kongressen i augusti var det intressant för Rey Langels att möta henne.

– Ellen Tise är på besök i Sverige denna vecka och jag fick möjlighet att berätta för henne om vår verksamhet och framförallt vår produkt CS Library som vi lanserar internationellt i samband med IFLA-konferensen i Göteborg i augusti, berättar Rey Langels, vd för Teknikhuset.

Rey Langels menar att Ellen Tises syn på bibliotekens framtid ligger i linje med vad Teknikhuset erbjuder och att det är mycket värdefullt att få fördjupa kontakten med henne och IFLA.

– Vi satsar nu stenhårt på att skapa grunden till ett internationellt programvaruföretag med inriktning mot biblioteks- och informationssektorn med bas i Umeå. Vi har redan lyckats bra med försäljningen i Sverige där vi redan är marknadsledande med över 20 procent marknadsandel inom folkbibliotekssektorn, berättar Rey Langels.