Hans Eriksson, vd för Bambuser, och Roland Axelsson, vd för Intinor.
Intinor och Bambuser skriver avtal om livevideo. Från vänster Hans Eriksson, vd för Bambuser, och Roland Axelsson, vd för Intinor.

Intinor och Bambuser skriver avtal om livevideo

Ett nytt samarbete mellan Umeåföretaget Intinor och livevideotjänsten Bambuser ska göra det enklare att sända video live över internet.

Umeåföretaget Intinor har tagit fram en utrustning som kan komprimera och sända video i hög kvalitet över internet. För att underlätta packas utrustningen med batterier och sändare i en ryggsäck som går att hyra eller köpa. Företagets utrustning har använts i livesändningar från e-sportgalor, Melodifestivalen, Rockbjörnen, Champions League, riksdagsval och andra arrangemang.

Det nya tvååriga avtalet innebär att Intinor kan erbjuda sina kunder en direktkoppling till Bambusers Iris-plattform som underlättar för användare att koppla livevideo till egna appar.

Bambuser, som Intinor skrivit avtal med, grundades som ett startup-bolag 2007. En av grundarna, Måns Adler, har vid flera tillfällen föreläst i Umeå i regi av Infotech Umeå och Uminova Innovation.

Under sina första år blev Bambuser omtalat i samband med den så kallade arabiska våren när demonstranter i exempelvis Egypten sända filmer live med sina mobiltelefoner. Sedan dess har företaget vuxit och börsnoterades i maj 2017. Det är med andra ord ett starkt bolag som Intinor skriver avtal med.

– Bambusers Iris-plattform är mycket stabil och användarvänlig. Den kompletterar våra produkter perfekt, säger Roland Axelsson, VD för Intinor.

– Vi vet att vårt Iris-erbjudande är extremt starkt för teknikleverantörer som mobil plattform. Här är Intinor den perfekta partnern för oss, säger Hans Eriksson, vd för Bambuser.