Entreprenören Tom Xiong inspirerar på Match Up

Investerare och entreprenörer fyller Match Up

En serieentreprenör bosatt i Shanghai förgyller kvällen för de över 200 entreprenörerna och investerarna på Match Up den 15 februari.

Intresset för Uminova Innovations afterwork Match Up är rekordstort. Över 200 deltagare har hittills anmält sig och snart kommer man vara tvungen att stänga anmälan.

– Det är otroligt roligt att se att så många vill vara med och bidra till att utveckla Umeås startupscen. Det är en härlig mix av startups, entreprenörer, studenter och näringslivet som vill träffas och utbyta erfarenheter med varandra. Genom Match Up hoppas vi att det ska skapas nya kontakter som kan ge värde dagen efter. Kanske en ny kund, investerare eller ett samarbete, säger Maria Olofsson från Uminova Innovation.

– Roligt är också att vi denna gång får med oss några av de större företagen i regionen som vi i framtiden hoppas kommer samarbeta med startups, fortsätter Maria Olofsson.

Nya investerare

Intresset för Umeås startupbolag är även stort från investerarhåll. Förutom att de lokala riskkapitalbolagen Fort Knox, Partnerinvest, Nordic Light Capital deltar så återfinns flera privata investerare bland deltagarna. Men även helt nya investerare för Umeåbolagen kommer.

– Både Kichi Invest och Wave Ventures kommer att delta, vilka inte har varit här tidigare. Kichi Invest drivs av tidigare Umeåbon och Paradoxgrundaren Fredrik Wester och hans kollega. Wave Ventures drivs faktiskt av studenter och har en väldigt intressant nisch med att investera väldigt tidigt i bolag, säger Linus Stark från Uminova Innovation.

Tom Xiong inspirerar

Som en del av programmet kommer den tidigare Umeåbon Tom Xiong dela med sig av sin entreprenörsresa. Tom Xiong startade sitt förstag bolag på Umeåinkubatorn BIC Factory som 18-åring och har därefter drivit ett flertalet företag både i Sverige och utomlands. Idag bor han i Shanghai där han driver sin startup ”Move Shanghai” som backas upp av flera kända svenska investerare.

– Det är alltid intressant att höra om en entreprenörsresa och vi vet sen tidigare att Tom verkligen kan inspirera. Så det är roligt att BIC Factory har sett till att han kommer på Match Up, säger Maria Olofsson.

Läs mer och anmäl dig till Match Up här.