Hi5 bidrog till Musikhjälpen genom att göra Hi5 med alla som ville på Rådhustorget i Umeå. Joan Kinnunen och Sandra Möjbro från Hi5 gör highfive med Stormtroopers.
Hi5 bidrog till Musikhjälpen genom att göra Hi5 med alla som ville på Rådhustorget i Umeå. Joan Kinnunen och Sandra Möjbro från Hi5 gör highfive med Stormtroopers.

IT-företag hjälper Musikhjälpen slå rekord

Musikhjälpen slår alla tidigare rekord. Insamlingen gav över 74 miljoner kronor. Många IT-företag var med och bidrog till rekordet.

IT-företag som Teknikhuset, Sogeti, Atea och Cinnober bjöd in till digitala insamlingsbössor, liksom webbyrån Lilla producenten, startup-bolaget Sigr Nordic och byråerna Henson, Punkt PR, Halleluja och Heja för att nämna några.

Hi5 bidrog också med aktiviteter för att samla in pengar till Musikhjälpen. På Rådhustorget i Umeå fanns medarbetare från Hi5 under veckan för att göra just en highfive med alla som ville skänka pengar. För varje highfive skänkte företaget en krona till insamlingen.

– Det här var bland det roligaste vi gjort. Folk har varit så glada. Vi har gett highfives till gamla som unga, kunder, leverantörer, konkurrenter, hundar och en ponny!, utbrister Joan Kinnunen, konsultchef på Hi5.

För att hålla koll på antalet highfives använde Hi5 knappen Flic som kan kopplas ihop med till exempel en telefon eller platta via Bluetooth. Det finns en mängd funktioner som går att koppla till Flic, Hi5 använde sig av en räknare där varje highfive registrerades. Sammanlagt bidrog Hi5 med 15.692 kronor till Musikhjälpen  varav 9.393 kronor kom in via highfives.

Nöjda arrangörer

Musikhjälpens arrangörer är mycket nöjda med sitt gästspel i Umeå.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen.

– Vi har verkligen känt Umeåbornas stöd från första stund. De har natt som dag hållit våra programledare uppe och kämpat på trots ett väldigt kyligt vinterväder. Umeå, Västerbotten och Norrland har verkligen levererat, säger Pär Nordahl, projektledare för Musikhjälpen.