Studentambassadörer
Studentambassadörernas uppdrag är att lotsa blivande studenter rätt. Från vänster Nina Runeke, Mariam Shirdel, Matilda Linse och Camilla Winka. På bilden saknas Pedro Lopes från Portugal.

IT-företag öppnar nytt i Umeå

Stockholmsbaserade Pure IT satsar på Umeå. I höst öppnar IT-företaget kontor med ett par seniora konsulter.

Det är med spetskompetens inom .Net, Java och integration som Stockholmsbaserade
Pure IT
öppnar kontor i Umeå efter sommaren. Ett 30-tal medarbetare finns i Stockholm men företaget är nu redo att ta ett ytterligare steg genom att etablera sig på fler platser i landet.

Den första orten som Pure IT tar sig an utanför Stockholm är Umeå, där företaget menar sig se en intressant marknad för sina tjänster inom områden som sträcker sig från .Net med kringliggande plattformar till Java, Java EE, ramverk, mobilutveckling och med specialistkompetens inom Continuous Delivery, Test Data Management och Service Virtualization. .

– Vår satsning på Umeå är väl underbyggd. Vi har under ett års tid analyserat vad vi ska göra, säger företagets VD Rickard Graff-Lonnevig som senaste halvåret varit i Umeå närmare tio gånger för att träffa blivande kunder och medarbetare.

Driva upp från grunden

Den första som tar anställning för Pure IT i Umeå är Mattias Högdahl som nu senast kommer från Ålö och tidigare har ett förflutet inom Swedbank IT, Erisoft och Ericsson.

– Det känns jättespännande. Jag har lockats av idén att få driva något från grunden och när jag nu får chansen att göra det med Pure IT så var det enkelt att ta beslutet, säger Mattias Högdahl.

När Rickard Graff-Lonnevig varit i Umeå och undersökt marknaden har många berättat för honom att det är tuff prispress bland IT-konsulter i Umeå. Men det är inte genom att vara med i den ligan som Pure IT ska hitta kunder i Umeå utan genom att erbjuda spetskompetens, menar Rickard Graff-Lonnevig.

– Vår styrka är att vi kan samla mycket duktiga personer. Vi vet att våra konsulter levererar mycket.

Fler medarbetare

Mattias Högdahl ser nu fram mot att inreda det nya kontoret vid Broparken i Umeå och snart även få in ytterligare medarbetare dit, något som är på gång redan nu, menar han, utan att ännu vilja nämna några namn. Själv tror han att Umeå kan bli starkare när fler bolag etablerar sig.

– Det är alltid nyttigt att röra om i grytan, jag tror det är viktigt att få hit spelare som kan attrahera duktiga personer som vill utvecklas som specialister. Vi vill erbjuda dem att göra karriär som superduktiga utvecklare, säger Mattias Högdahl.

– Vi vill bli ett tillskott i Umeå. Vi vet att det finns många duktiga utvecklare och arkitekter i Umeå som vill utvecklas och vi hoppas att de vill göra det tillsammans med oss, men de ska inte söka sig från något utan till något som de tror på, och då är de välkomna, fortsätter Mattias Högdahl.

Text och foto: Mikael Hansson