Therese Sinter, Sogeti och #addher, laddar tillsammans med Patricia Ilin, DataTjej, för att bygga mentorskapsprogram för kvinnor inom IT-branschen.
Therese Sinter, Sogeti och #addher, laddar tillsammans med Patricia Ilin, DataTjej, för att bygga mentorskapsprogram för kvinnor inom IT-branschen.

IT-kvinnor satsar på mentorskap

Match and Go är ett initiativ för att föra samman mentorer och adapter. Nu kan IT-intresserade kvinnor registrera sig.

Match and Go drivs gemensamt av #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, och DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkande mellan kvinnor, icke-binära och näringslivet. Nu har registreringen öppnat.

– Redan i början av sommaren gavs möjligheten att göra en intresseanmälan som var mycket populär. Idag öppnar den regelrätta registreringen, som håller öppet de närmaste två veckorna, fram till den 26 augusti. Under vecka 35 och 36 matchas sedan de som registrerat sig och vi hoppas förstås kunna matcha så många som möjligt, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

På 16 orter

Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 16 orter där #addher har lokala nätverk. Bland orterna finns Umeå, Luleå och Örnsköldsvik förutom Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Skåne (Helsingborg/Malmö), Skövde, Stockholm, Sundsvall, Uppsala, Västerås och Örebro.

Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers 4 600 medlemmar och DataTjejs 2 100 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adapter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. Programmet löper under fem månader (september-januari).

– Vi gillar samarbete och konkreta initiativ. Många av våra medlemmar har efterfrågat någon typ av mentorskapsinitiativ och vi är glada att tillsammans med #addher kunna erbjuda det. Vi hoppas att vårt initiativ slår väl ut så att vi kan fortsätta att matcha Sveriges IT-intresserade kvinnor, kommenterar Patricia Ilin, ordförande för DataTjej.

Läs mer om Match and Go hos Sogeti och DataTjej.