John Vestberg, vd för Clavister.
John Vestberg, vd för Clavister.

IT-säkerhetsbolag växer

IT-säkerhetsbolaget Clavister växer, flyttar under hösten 2018 in i företagsparken Uminova Science Park.

– Vi har växt ur vårt nuvarande kontor och var på jakt efter ett kvalitativt och mycket funktionellt utrymme att hysa vår personal i Umeå. Vi tycker att vi har hittat ett idealiskt läge på Uminova Science Park som hjälper oss att skala vår verksamhet och vara nära akademisk infrastruktur för att dra nytta av nya talanger och idéer, säger John Vestberg, vd och koncernchef på Clavister.

Clavister har en lång och gedigen erfarenhet inom IT-säkerhet och är ett globalt bolag med huvudkontor i Örnsköldsvik och utvecklingskontor i Umeå. Dessutom finns kontor i Tyskland, Italien och Kina.

Nyligen presenterade företaget flera internationella affärer, bland annat kring cybersäkerhet i Mexico, Canon IT Solutions i Japan och med SensaTek i Australien för säkerhets-, IoT- och automationsslösningar.

Företagsparken Uminova Science Park, nära Umeå universitet, inriktar sig på innovativa företag inom medicin, teknik och IT. Den omedelbara närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus skapar en inbjudande mötesplats för både stora och små idéer. Clavister flyttar in på Kuratorvägen 2, mitt emot IKSU Sport.

– Clavister är ett otroligt spännande företag och är högaktuellt på marknaden tack vare sin inriktning mot IT-säkerhet. Deras etablering på Uminova stärker företagsparken och är helt i linje med vår strategi att skapa en tech-nod i den delen av området. säger Thomas Johansson, vd för Balticgruppen Fastighet som förvaltar området.