Jim Carlsson
Jim carlsson, vd för Clavister, berättar om nytt stort samarbete kring säkerhetslösningar för virtualiserade nätverk. Foto: Clavister, Shutterstock/Rafal Olechowski.

Japanskt avtal ger Clavister rekordfart på börsen

Smarta städer, nya datacenter och molntjänster kan ge Clavister en miljardmarknad att spela på. Företaget går nu in i nytt samarbete med japanska Nec om säkerhetslösningar för virtuella nätverk.

Clavister, med huvudkontor i Örnsköldsvik och som nyligen invigde kontor också i Umeå, fortsätter skriva starka avtal. Efter förra veckans
nyhet om stort västafrikanskt avtal meddelades igår att Clavister går in i samarbete med japanska Nec och dess dotterbolag Netcracker. Förväntningarna är stora, det rör sig om en marknad som tros växa från 2 miljarder dollar 2015 till 45 miljarder dollar 2020.

Rekordskutt för aktien

Det nya avtalet togs emot mycket positivt på börsen. Clavisters aktie steg rekordartat på Nasdaq med 14,26 procent på bara några timmar efter att samarbetet blev känt.

Avtalet handlar om säkerhetslösningar för virtualiserade nätverk, något som blir allt mer viktigt för nästa generations datacenter, mobila nätverk, molntjänster och smarta städer.

Miljardmarknad

Samarbetet innebär att Clavister ansluter sig till japanska teknikkoncernen NEC och dess dotterbolag NetCracker, som är leverantör av lösningar inom Software Defined Networking (SDN) och lösningar för virtualiserade nätverksfunktioner (NFV/VNF). Det är denna marknad som förväntas växa från 2 miljarder dollar 2015 till 45 miljarder dollar 2020.

– Genom att samarbeta med NEC och NetCracker kommer vi att vara väl positionerade för att kunna dra nytta av övergången till SDN och NFV, när mobiloperatörer, tjänsteleverantörer och företag migrerar. NEC har en betydande marknadsnärvaro som över tid kommer att skapa en rad nya möjligheter för Clavister, i samband med att ledande företag och operatörer virtualiserar sina nät globalt, säger Jim Carlsson, vd för Clavister.

Nästa generations datacenter

Samarbetet kommer att innebära att NECs och NetCrackers ledningssystem migreras med Clavisters säkerhetsmjukvara, vilket ger en helt integrerad och säker plattform för SDN och NFV distribution. Detta kommer att påskynda leveransen av de flexibla, skalbara nätverksfunktioner som är kritiska för utvecklingen av nästa generations datacenter, mobila nätverk, molntjänster och smarta städer.

NetCracker har genomfört omfattande utvärderingar av olika säkerhetslösningar för virtualiserade miljöer från flera leverantörer under 2015. Utvärderingen resulterade i att man fann att Clavisters teknologi är mycket innovativ och konkurrenskraftig, vilket har lett till ett partnerskap mellan bolagen.