Johan Öhman
Johan Öhman blir ny vd för Clavister.

Johan Öhman ny vd för Clavister

Säkerhetsföretaget Clavister rekryterar Johan Öhman som ny vd. Clavister har huvudkontor i Örnsköldsvik och även utvecklingskontor i Umeå.

Kunder som Nokia, Canon och Intel och nya marknader som Afrika och Japan har gett Clavister från Örnsköldsvik vid i seglen under senaste åren. Nyligen öppnade också företaget ett utvecklingskontor i Umeå, bland annat för att komma närmare Umeå universitet.

Till ny vd utses nu Johan Öhman. Jim Carlsson, Clavisters nuvarande VD, tar på eget initiativ, rollen som chef för strategisk försäljning.

– Det är ett fantastiskt spännande uppdrag och jag är stolt över att ha fått förtroendet av styrelsen att leda Clavister in i nästa skede. Efterfrågan på IT-säkerhetslösningar växer stadigt, bland annat som ett resultat digitaliseringen och ökande datatrafik, säger Johan Öhman.

Mångårig börs-vd
Johan Öhman har varit vd för börsbolaget NetEnt åren 2006–2011. Han har dessutom mångårig erfarenhet från mjukvaruföretag inom telekom där han arbetat med affärsutveckling, internationell försäljning och strategiexekvering.

Jim Carlsson, Clavisters nuvarande vd, kommer att arbeta med att utveckla Clavisters möjligheter med befintliga nyckelkunder och partners samt bygga vidare på de personliga relationer han byggt upp, såväl internationellt som nationellt. Han kommer behålla sitt betydande aktieinnehav samt optionerna i Clavister.

– Clavisters verksamhet har långa ledtider men bolaget har nu lyckats positionera sig inom säkerhetsområdet som få andra, vilket jag är mycket stolt över. Det är också en stor glädje att få arbeta med Johan och ta del av hans erfarenheter som börs-vd. Själv ser jag fram emot att få lägga mera tid på försäljning och strategiska allianser, med de möjligheter vi har, säger Jim Carlsson.